Sørnett

- Stort potensiale

Lørdag 22.september ble UiA-løpet arrangert for første gang. Med 375 deltakere, håper arrangørene at enda flere vil delta neste år.

Publisert:

[nggallery id=342]

I forbindelse med TV-aksjonen arrangerte Kristiansand Studentidrettslag UiA-løpet.  I tillegg til det 4,5 kilometer lange løpet, var konsert med Postgirobygget på Kilden og etterfest på Kick for studentene, inkludert i billetten. Totalt ble 928 av 1000 billetter solgt, og resulterte i at 100 600 kroner ble sendt til Amnesty.
- Det var deilig å se at vi passerte 100 000 kroner. Vi hadde håpet på å kunne samle inn så mye, men vi hadde ikke forventet det, forteller leder i Kristiansand Studentidrettslag Øyvind Frisak.

Opplevelsen det viktigste
Selv om UiA- løpet fikk inn et større beløp enn forventet, synes prosjektleder Harutjun Mesrobian folks opplevelse av arrangementet er viktigere.
- For oss har det mye høyere verdi at folk gikk hjem med et smil om munnen. Vi har lyst til å skape en tradisjon for dette løpet, sier Mesrobian.
Frisak forteller at de har fått mange gode tilbakemeldinger fra studenter som deltok på hele arrangementet.
- Det eneste negative tilbakemeldingen vi har fått fra folk er at det var for mye asfalt i løypen, legger PR-ansvarlig Cecilie Jensen til.

Store planer
Frisak mener løpet har stort potensiale, og mener målet for neste år er å få enda større oppslutning til arrangementet. Lederen for studentidrettslaget har store planer for fremtidens UiA-løp.
- Det beste hadde vært om vi kunne arrangere alt på plenen utenfor universitetet. Da blir det mer som studiestartfestivalen, sier Frisak, og hinter til konserten som i år ble holdt på Kilden.
Han innrømmer at det vil koste penger, og ser på det som et langsiktig mål for løpet. Men det er ikke den eneste planen han har for arrangementet.
- Vi ønsker å få dette til på nasjonal basis. Ved å få med andre universiteter og høyskoler på dette, kan vi lage en konkurranse ut av det, sier Frisak engasjert.

Vil endre dag
Terrengkarusellen var teknisk arrangør, og hadde ansvaret for løypen og gjennomføringen av selve løpet. Humborstad forteller at de ønsker å være med neste år, at de allerede er i dialog med arrangørene.
- Ved å flytte løpet fra lørdag til torsdag, vil vi kunne få med mange flere av våre løpere, siden Terrengkarusellen arrangeres på torsdager. Vi har mellom 1500-2000 aktive løpere, men lørdag og søndag er ofte familiedager, og vanskelig å få folk til å møte opp, avslutter Humborstad.