Sørnett

Strålende fornøyd med åpningshelgen

Ruben Storevold og Olav Thon under nyåpningen av Sørlandssenteret. Foto: Jørgen Steffensen

Ruben Storevold og Olav Thon under nyåpningen av Sørlandssenteret. Foto: Jørgen Steffensen

Med nasjonale rekorder slått, 92 000 besøkende og stor omsetning, er senterleder Ruben Storevold strålende fornøyd med åpningshelgen for nye Sørlandssenteret. For Sandens sank besøkstallene betydelig denne helgen.

Publisert:

Senterleder Ruben Storevold er strålende fornøyd med åpningshelgen av det nye Sørlandssenteret. Med svimlende 92 109 besøkende fra torsdag til lørdag, slo senteret målet de hadde satt seg på 80 000 besøkende - like mange som er bosatt i Kristiansand.

Slo nasjonale rekorder

Storevold vil ikke gå ut med omsetningen til senteret, men kan fortelle Sørnett at flere av butikkene har slått nasjonale omsetningsrekorder på åpningsdagen.

- Det har gått over all forventning, og vi er strålende fornøyd med en hektisk åpningshelg. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra fornøyde kunder, og gleder oss stort til julehandelen setter i gang for fullt. Det tror jeg kommer til å ta helt av, sier senterlederen.

Den gamle delen av Sørlandssenteret har også hatt en positiv økning av besøkende denne helgen.

- Alle butikkene har opprettholdt, eller hatt en økning i besøkstallene, og vi har ikke sett noen nedgang under åpningen av den nye delen.

Skylder på været

Senterleder ved Sandens, Svein Olav Birkeland, forteller at besøkstallene for kjøpesenteret i Kvadraturen var lavere enn vanlig denne helgen.

- Det var ingen kjempehelg, konstaterer han. Han skylder delvis på dårlig vær, i tillegg til at Sørlandssenteret åpnet torsdag.

- Selvsagt ble besøkstallene våre påvirket av nyåpningen, sier han.

Klar over konkurransen

Senterlederen frykter likevel ikke at besøkstallene for Sandens skal forbli lave. Han forteller at senteret fokuserer mest på seg selv, og at de uansett

er vant til konkurranse.

- Alle som driver butikk er klar over konkurransen. Vi gjør det beste vi kan, sier han. Blant annet vil en av storsatsingene frem mot jul være «Julebyen».

- For at vi skal få folk til byen, skal vi skape god, tradisjonell julestemning, konstaterer han.