Sørnett

Streiken fortsetter til ikveld

Widerøe kansellerer flere flyvninger i dag. Foto: Ole Henrik Hansen

Widerøe kansellerer flere flyvninger i dag. Foto: Ole Henrik Hansen

Kontakt mellom partene i streiken inatt.

Publisert:

De kabinansatte i Widerøe gikk onsdag 8. mai ut i streik etter at de ikke kom til enighet om en ny pensjonsavtale.  VG melder at det var kontakt mellom de kabinansatte og ledelsen i Widerøe natt til i dag, men at de ennå ikke er kommet til enighet. Informasjonsdirektør i Widerøe Richard Kongsteien sier videre til VG at det kan se ut som de nærmer seg en avtale for å få slutt på streiken, men Lars Petter Larsen i Parat som representerer de kabinansatte mener at dette ikke stemmer og at det er de som tok kontakt og kom med et forslag til ledelsen.

- Dette er helt uforståelig for oss. Vi har tilbudt et oppgjør som sikrer de ansatte mot endringer i pensjonen fram til 2017, og det har de avvist, sa Kongsteien i Widerøe til NTB natt til onsdag.

Widerøe opererer daglig ut fra 47 flyplasser i Norge og Europa og har 11 000 daglige reisende som blir berørt av streiken. 900 av 1400 ansatte i Widerøe er permittert på grunn av streiken.

Widerøes operative ledelse har kansellert alle avganger i Norge frem til klokken 18 i kveld fredag. For Kjevik betyr dette at dagens 8 første flyvninger er innstilt.