Sørnett

Streiken fortsetter til ikveld

Widerøe kansellerer flere flyvninger i dag. Foto: Ole Henrik Hansen

Widerøe kansellerer flere flyvninger i dag. Foto: Ole Henrik Hansen

Kontakt mellom partene i streiken inatt.

Publisert:

De kabinansatte i Widerøe gikk onsdag 8. mai ut i streik etter at de ikke kom til enighet om en ny pensjonsavtale.  VG melder at det var kontakt mellom de kabinansatte og ledelsen i Widerøe natt til i dag, men at de ennå ikke er kommet til enighet. Informasjonsdirektør i Widerøe Richard Kongsteien sier videre til VG at det kan se ut som de nærmer seg en avtale for å få slutt på streiken, men Lars Petter Larsen i Parat som representerer de kabinansatte mener at dette ikke stemmer og at det er de som tok kontakt og kom med et forslag til ledelsen.

- Dette er helt uforståelig for oss. Vi har tilbudt et oppgjør som sikrer de ansatte mot endringer i pensjonen fram til 2017, og det har de avvist, sa Kongsteien i Widerøe til NTB natt til onsdag.

Widerøe opererer daglig ut fra 47 flyplasser i Norge og Europa og har 11 000 daglige reisende som blir berørt av streiken. 900 av 1400 ansatte i Widerøe er permittert på grunn av streiken.

Widerøes operative ledelse har kansellert alle avganger i Norge frem til klokken 18 i kveld fredag. For Kjevik betyr dette at dagens 8 første flyvninger er innstilt.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand