Sørnett

Strømprisene stiger i vinterkulda

Geir Tønnesland:Pressebilde

Geir Tønnesland:Pressebilde

Det iskalde vinterværet påvirker strømprisene i Norge, administrerende direktør, Geir Tønnesland i LOS forteller at det er mindre gunstig med en spotpris-avtale i disse tider.

Publisert:

Det iskalde været som ligger over Europa påvirker strømprisene her til lands, i skrivende stund ligger innkjøpsprisen på 109 øre per kWh. – Det er mindre gunstig med spotpris-avtaler i disse tider, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS.

I hele januar kunne strømkunder med spotpris glede seg over lave strømpriser. Da kulda kom økte prisene.

- Det kalde været vi har hatt i det siste har vært med på å øke strømprisene våre. Av den enkle grunn at kundene våre øker sitt forbruk av kraft, sier Tønnesland.

Lavere enn i fjor – høyere enn januar
Strømprisene i dag ligger godt over prisnivået i januar, men de er ikke like høye som de var i samme periode i fjor.

- Prisene våre nå er ikke langsiktige, det vil si at jo fortere kulden gir slipp jo fortere vil strømprisene begynne synke, forteller Tønnesland.

Tønnesland opplyser at det er bra med vann i magasinene, noe som sannsynlig ikke gir langvarige høye strømpriser.

Spotpris-avtale?

Kunder med standard abonnement hos LOS betaler halv pris av innkjøpsprisen, mens kunder med spotpris-avtale betaler 109 øre + et lite påslag pr kWh. Det betyr at en slik spotpris-avtale ikke vil være mindre gunstig i disse iskalde tider, men dette kan fort snu når mildværet ankommer.