Sørnett

Studentene i Agder sier seg fornøyde

NOKUTs studentundersøkelse viser at studentene ved UiA gir en positiv helhetsvurdering av studieprogrammene sine.

Publisert:

Tirsdag 3. januar la NOKUT ut sine resultater fra den nasjonale studentundersøkelsen Studiebarometeret. Undersøkelsen har som mål å finne ut hvor tilfredse studentene er med studieprogrammet de har valgt. Spørreskjema blir sendt ut årlig i perioden oktober-november og omfatter ca. 58 000 studenter ved 58 ulike høgskoler og universiteter.

Positiv helhetsvurdering

I undersøkelsen skulle studentene på en skala fra én til fem fortelle hvor fornøyde de var med studieprogrammet sitt. I følge barometeret ga studentene ved alle av UiAs studieprogram en snittkarakter på 3.9. Tall viser at studentenes helhetsvurdering har gått opp siden forrige år. Særlig studentene som tar lærerutdanning har gjort et byks.

Helt topp

Studentene som tar lærerutdanning og pedagogiske fag sier seg veldig fornøyde i forhold til i fjor. Sanne Hagen studerer barnehagelærerutdanning ved UiA. Hun er enig med tallene i barometeret.

- Det er helt topp. Jeg er veldig fornøyd med studieprogrammet mitt, sier hun.

Hagen er veldig glad for at det blir gjort en slik undersøkelse.

- Med en slik undersøkelse kan de som skal søke studieplass se hvor andre studenter er mest fornøyde.

Giannina Natalia Pellerano er student ved UiA og tar ex.fac. Hun forteller at hun også er veldig tilfreds med studieprogrammet hennes.

- Jeg er veldig fornøyd med studiene her. Det er et veldig fint miljø her og så er det mye billigere enn mange andre plasser.