Sørnett

Studenter får strømstipend som ønsket

Etter høye strømregninger på et stramt studentbudsjett, er det gledelig for studentene å få strømstøtte.

Publisert:

 

(Bilde hentet fra Lånekassen.no)

I går vedtok Stortinget at studenter får en ny krisepakke til høye strømregninger. I utgangspunktet var støtten hovedsakelig lån, men nå er det bestemt at alt blir stipend i tillegg til ordinær studiestøtte. Stipendet blir utbetalt for at det skal bli overkommelig for studenter å betale de høye strømregningene.

Studenter i store deler av landet er en av gruppene som har blitt hardt rammet, hvor husleien for mange har blitt høyere på grunn av strømprisene.

– Vi er opptatt av å løfte studentene og sikre best mulig vilkår slik at de kan studere. Vi er glad for at vi nå kan gi fult stipend, sier Marit Knutsdatter Strand (Sp) til VG.

Støtten blir utbetalt av Lånekassen som er et tilbud som gir ut lån og utbetaling til utdanning i Norge. Strømstøtten til studenter er på totalt 282 millioner kroner, skriver Khrono.

Lånekassen understreker at det ikke er mulig å søke om stipendet enda. De forteller at siden støtten ble endret til å bare være stipend, trenger de ekstra tid til å gjøre søknaden klar.

- Alle som kan søke, vil få en e-post av oss når de kan søke, skriver Lånekassen på sine nettsider.

Støtten får studenter til å puste lettet ut. Støtteordningen kan også bidra til at studentene får fokusert mer på utdanningen og studiet, enn overprisede strømregninger.