Sørnett

Studiemesse i Gimlehallen

Mye folk: På studiemessen i Gimlehallen fikk mange kommende studenter informasjon om ulike studietilbud Foto: Magnus Johannessen

Mye folk: På studiemessen i Gimlehallen fikk mange kommende studenter informasjon om ulike studietilbud Foto: Magnus Johannessen

I Gimlehallen holdes det nå studiemesse. Jentene Line Jakobsen og Annika Undheim har sett hva de ulike skolene har å tilby.

Publisert:

- Jeg vurderer å ta årsstudium i idrett, og siden jeg kommer nordfra så er NTNU det studiestedet nærmest hjemme, sier Line Jakobsen.

Hun og venninnen, Annika Undheim, står ved standen til NTNU og studerer hva som tilbys av studieretninger.

Tom Rafaelsen som står ved standen og informerer de nysgjerrige elevene som ønsker mer informasjon.
- Det startet litt dårlig, men nå etter at de videregående skolene kom er det vært innom mange personer her, forteller Rafaelsen.

Han forteller det spørres mest rundt de fagene som krever litt mer av søkerne som sivilingeniør og psykologi.

- Det spørres mye om hva som skal til for å komme inn på studiene, som karaktersnitt og hvilke fag man burde ta for å komme inn, sier han.

[img56186_2RS]

Like ved har også Universitetet i Agder stand.

- Det har vært utrolig mange innom standen vår her den siste timen, forteller Olav Breen.

Skal vi tro Breen, spørres det om de fleste fagene Universitetet har å by på.

- De som er innom spør om alt mulig egentlig. Vi har 160 forskjellige studieemner fordelt på våre 10500 studenter, og er en av de største utdanningsinstitusjonene representert her på messa, så vi er som en middels stor kommune egentlig, sier han.

Mye interessant
Annika Undheim, er ikke sikker på hva hun vil ennå.

- Egentlig så bare følger jeg med henne akkurat nå, sier hun og peker mot Line. Hun fortsetter med at hun ikke tror hun kommer til å velge NTNU som studiested.

Skal vi forstå jentene rett er det ikke lett å velge hvor man skal studere.

- Vi har sett mye annet interessant også, som årsstudium i utlandet, på Bali eller i Florida, forteller de.[sniplet faktaboks]

Det at valget av studieplass og fag kan være vanskelig, får jentene støtte fra to gutter som akkurat kom fra UiAs stand. De har egentlig bestemt seg for hva de vil gjøre, men spesielt en annen ting frister også.

- Pegasus helikopterskole virket veldig bra, men det er dyrt. Man må han rike foreldre, eller en god avtale med banken skal man ha råd til å gå der, fleiper Eivind Ferstad Nordbø.

Han har allerede bestemt seg for å studere til Bachelor i Elektronikk ved UiA Grimstad. Kameraten Olana Damena Janfa, har bestemt seg for å studere bachelor i idrett.