Sørnett

Super Bowl-feberen herjer

Foto: NFL.com

Foto: NFL.com

På Søndag er det klart for amerikansk fotballs store festdag, nemlig Superbowl. Også i Kristiansand blir den vist flere steder

Publisert:

Søndag er det Super Bowl, en kamp som spilles en gang i året, er finalen i den amerikanske ligaen i Amerikansk fotball, NFL. Det er en av de største begivenhetene i USA hvert år og trekker ekstremt mange TV-seere.

Pauseunderholdningen kanskje mer populær enn selve kampen

Noe som alltid er et av de store spennings momentene i arrangementet er hvem som skal opptre i pauseshowet. Dette er ofte mer populært en selve kampen. I år står Maroon 5 for underholdningen. De har fått med seg rapperne Travis Scott og Big Boi. Nasjonalsangen før kampen fremføres av Gladys Knight.

''Hypen er ganske stor''

Jørgen Benestad-Johansen i Kristiansand Gladiators og Sportsansvarlig i Amerikansk fotball-forbundet sier til Sørnett at denne kampen blir ''hypet'' opp eller promotert veldig i tiden før kamp.

[img188121_2LS]

- Super Bowl og perioden før er veldig hypet opp, Interessen er ganske stor. Det er litt som med interessen for ski. Alle ser ikke på alt av skisport til vanlig, men når det er mesterskap av noe slag, ser alle på med stor interesse.

Han mener også at Patriots er en liten favoritt, med tanke på at de er rutinerte med å spilel denne typen kamper.

- Patriots har en enorm erfaring med kamper som dette, så de er favoritter. Også har de fantastiske Tom Brady fortsatt med. Men Rams har et sterkt forsvar. Så det blir en bra matchup.

På spørsmål om hvordan man merker interessen lokalt svarer han at interessen for selve sporten er økende på grunn av byens amerikanske fotballag.

Åsmund Bjørnerud, Daglig leder ved Harveys pub og restaurant i Kristiansand sier at Harveys også i år viser kampen, men med et litt amputert arrangement

[img188121_3LM]

- Tidligere år har vi vist kampen i samarbeid med Kristiansand Gladiators, men i år har de valgt å legge det opp litt annerledes.

Følg med på radiosending på mandag for en utvidet oppsummering av kampen.