Sørnett

Superbowl og youtube-videoer hjelper på interessen

New England Patriots spiller Tom Brady

New England Patriots spiller Tom Brady

Daglig leder i Kristiansand Gladiators tror Superbowl kommer til å gi mer interesse, men at youtube har mer å si for flere rekrutter innen den norske miljøet for Amerikansk fotball.

Publisert:

- Interessen øker for hvert år, men den fortsatt er ganske liten, påpeker daglig leder for den amerikanske fotballklubben Kristiansand Gladiators, Jørgen Benestad-Johansen.

I natt gikk Superbowl 51 av stabelen i USA. I Norge er likevel ikke miljøet for dette på samme nivå. Amerikansk fotball er generelt noe det ikke er så mye interesse for i Norge. Likevel benket det seg mange nordmenn foran TV-skjermen under superbowl, natt til 6. Februar. Herrelaget til Kristiansand Gladiators spiller i 1. Divisjon i Norge og klubben har ca 100 medlemmer som driver aktivt med denne sporten.

Interessen kommer helst fra youtube

Daglig leder, Jørgen Benestad-Johansen tror direktesendt TV, kan tiltrekke seg oppmerksomhet

- Jeg tror at amerikansk fotball som blir sendt på Viasat 4 kan åpne øynene for folk til sporten. Og superbowl er med å hjelpe til det.

- Interessen kommer nok mest fra ungdommer som søker opp sporten på youtube, og finner videoer på forskjellige internettsider som gjør at sporten øker litt i popularitet for hvert år.

Norsk kultur og Amerikansk fotball hører ikke helt sammen

Benestad-Johansen er enig i at Sporten kan bli sett på som litt røff, for dem som ikke har satt seg så veldig mye inn i det, men mener at alle foreldre som tar med barna sine til klubben, er like bekymret for dem som de som tar med seg barna på vanlig fotballtrening.

- Fysiske idretter i det hele tatt, er veldig unorsk. Bortsett fra Ishockey og delvis håndball, er det lite fysisk i norske sporter, i forhold til hvordan det er i USA. Det har mye med den norske kulturen gjennom alle år å gjøre.

[img156351_2LM]