Sørnett

Superspeeds forbedringer

Pizza på øverste dekk. Foto: Erik Pettersen

Pizza på øverste dekk. Foto: Erik Pettersen

Color Lines Superspeed er tilbake i Kristiansand. Se bildene nederst!

Publisert:

 

Color Line Superspeed 1 har ligget til kai i Helsinki den siste måneden. Det er ikke snakk om en ny rute, men skipet har vært til utbygging ved STX-verftet i den finske hovedstaden. Restaurantdelen på skipet er utvidet, og har nå en kapasitet på hele 450 gjester. Color Line kan nå skryte av å ha Europas største pizzarestaurant ombord på fergen mellom Kristiansand og Hirtshals.

- Pizzarestauranten kan lage 200 pizzaer hvert 10. minutt, forteller markedssjef Nina Moland Andersen. Hun kan forsikre publikum om at det også vil bli servert andre retter, for de som vil ha noe annet, for eksempel til frokost.

[img32030_2LS]

I dag er den offisielle åpningen av skipet, med jomfruseiling til Danmark.  Pressen, og ikke minst de ansatte, får se skipets nye jeg for første gang, og det vrimler av folk i den nye restauranten. Taxfreebutikken har også fått en ansiktsløftning, pluss 24 nye lugarer for de ansatte.

- Som julaften

- Dagen i dag er som julaften for oss. Vi har gledet oss lenge til å kunne vise fram denne båten etter utbyggingen. Hele prosessen har gått knirkefritt. Husk på at skipet ble levert til verftet i Finland 3. januar, og nå er det altså helt ferdig, sier linjedirektør for Superspeed Odd Grønberg.

Han kan stolt servere Superspeeds egen pizza til de oppmøtte fotografene.

- Superspeed-konseptet handler først og fremst om å frakte passasjerene raskt, men også komfortabelt til og fra Danmark. Med denne utbedringen vil flere få muligheten til å ta seg en tur, til en rimelig penge, legger han til.
Påbygget veier over 400 tonn og var delvis laget på forhånd. Med millimeterpresisjon ble påbygget heist opp av to gigantiske kraner og festet på bakenden til Superspeed 1. Den minste feil kunne blitt kostbar, både for verft og for Color Line. Ombyggingen, som har kostet over 13 millioner euro, øker skipets passasjer-kapasitet med 20 prosent. Det betyr at Superspeed nå kan frakte en halv million flere passasjerer årlig.

 - Mange av turene våre har vært fullbooket, så det er helt i tråd med etterspørselen at vi har gjort dette. Vi ser ikke på denne investeringen som noe risikoprosjekt, forteller Grønberg.

[nggallery id=129]