Sørnett

Svømmetrening med indiske kollegaer på Aquarama

På Aquarama har Lasse D. Hansen tatt på seg et viktig oppdrag i Kristiansand dykkerklubb. Han skal nemlig lære sine indiske jobbkollegaer på HMH å svømme.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2024 kl 15:19

Vijay Krishnamoorthy, Nisaar Khot og Manisha Dahatonde er førstegangssvømmere og har nå hatt to treningsøkter med Lasse.

- Hvordan er det å lære å svømme?

- Det er en hyggelig opplevelse, vi har en god trener som lærer oss å svømme og viser oss teknikker så det blir enklere å forstå. Vi er takknemlige for Lasse. Vi hadde alle interesse for å lære å svømme, men det er han som viste oss vei og dro oss inn i bassenget, sier Vijay Krishnamoorthy.

Alle tre er nå nye medlemmer av Kristiansand dykkerklubb for å lære seg å svømme, og lærer grunnteknikkene for svømming i kanten av svømmebassenget.

- Siden Lasse er med oss for vi også selvtillit siden vi er førstegangssvømmere og mangler selvsikkerhet i vannet. Men han gir oss motet til å prøve forskjellige ting, sier Nisaar Khot.

Lasse mener at i byen Kristiansand, som ligger nær havet, er det fornuftig å kunne svømme ikke bare for seg selv, men også for å kunne hjelpe andre. Lasse svømmer selv i Kristiansand dykkerklubb hvor de trener to ganger i uka.

- Hvordan fikk du ideen til å lære kollegaene dine å svømme?

- Det var en litt tilfeldighet, jeg hadde hørt at det var en ulykke blant de indiske kollegaene mine tidligere med en som ikke kunne svømme, og som omkom. Så jeg spurte de på jobb om de kunne svømme, men de svarte nei, det var ingen som var dyktige svømmere. Det tenkte jeg kunne vært en god ide for en svømmeklubb å ta opp. Så da fant vi ut at jeg kanskje bare skulle holde et lite svømmekurs for en liten gruppe. Vi ser på kort tid at vi har klart å bygge mye selvtillit, at de ikke blir redde for vann når de uti. Og vi har kommet over et stort hinder nå. – sier Hansen

Hensikten med svømmetrening

I svømmehallen trener gruppen på forskjellige øvelser. Alle i gruppen er nybegynnere når det kommer til svømming, men med hjelp fra Hansen får dem selvtillit til å fortsette.

- Hvorfor ville du lære å svømme?

- Først og fremst er svømming en kunst, det er også en form for trening og en ferdighet som kan komme til nytte når som helst. Vi startet å lære det for gøy, men det vil bli en viktig ferdighet for oss senere. I fremtiden kan vi også lære opp familie og venner til å svømme. Det har vært noen tap i vår krets, og dersom han hadde erfaring med svømming, ville ting kanskje vært annerledes, sier Krishnamoorthy

Overkomme vanskene

For nybegynnerne er det mange vansker med svømming også. Khot mener at å holde kontroll på pusten under vann og bruk av svømmeteknikkene er noe av det vanskeligste med opplæringen. Vijay mener at det er frykten av å drukne som er det vanskeligste å overkomme, og at følelsen av å være i vannet ikke er betryggende. Men etter å ha startet treningen med Hansen, har han sett store forskjeller på svømmeteknikkene og frykten for vannet.

Kollegaene er veldig takknemlig over å få lære å svømme.

- Vi vil takke Hansen, og jeg vil si takk til Kristiansand dykkerklubb for ta oss imot som nye medlemmer, sier Krishnamoorthy

Nøkkelord