Sørnett

Syv forslag til årets miljøpris

Jorann Abusland er blant de nominerte til Kristiansand kommunes miljøpris for 2013 (FOTO: www.skmu.no)

Jorann Abusland er blant de nominerte til Kristiansand kommunes miljøpris for 2013 (FOTO: www.skmu.no)

Fem privatpersoner og to bedrifter nominert til miljøprisen.

Publisert:

 

I forbindelse med verdens miljødag 5.juni skal Kristiansand kommune dele ut kommunens miljøpris for 2013. De nominerte er enkeltpersoner og bedrifter som gjør en betydelig innsats for å fremme en miljøvennlig utvikling i Kristiansand.

Jorann Abusland er nominert grunnet sin innsats med å undervise i hvordan man kan redesigne og brukte ting på nytt. Abuslands arbeid skaper kreative og gode løsninger knyttet til vårt stadige overforbruk av tøy og gjenstander.

Marthe Rostvåg Ulltveit-Moe nomineres for sitt livslange engasjement for miljøsaken. Forslagsstilleren mener at Ulltveit-Moe fortjener anerkjennelse for uredd å gi seg i kast med stadig nye prosjekter.

Einar Øslebyes årelange arbeid for opplæring og trivsel blant barn og unge - og hans innsats for å fremme gode holdninger i miljøspørsmål - fortjener oppmerksomhet.

En av forslagsstillerne har nominert Odd Georg Hagane, siden han "ofte møter Hagane mens han plukker søppel langs Vågsbygd Ringvei". Dette gjør Hagane på eget initiativ, og hadde alle fulgt hans eksempel hadde Kristiansand vært en mye renere og penere by.

Lars Verkets kritiske og velbegrunnede engasjement om unødig forbruksvekst og ensidig materialisme gjør han til en god kandidat til årets miljøpris. Verkets lidenskapelige forhold til natur og friluftsliv - som er veldokumentert gjennom en rekke bokutgivelser - fremheves også.

Tilstede mat og mer serveres det bærekraftig og kortreist mat, laget fra bunnen av. Menyen er stort sett økologisk, og fisken er alltid villfanget. Bestiller du take-away får du maten i nedbrytbare beholdere.

Omtrent 98 prosent av innholdet hos Bella Donna Vintage & Second hand er gjenbruksvarer, og butikken baserer seg stort sett på gjenbruk. "Prisene er lave, kvaliteten og servicen er høy, mens fotavtrykket er regnskoggrønt", skriver forslagsstilleren.

Miljøprisen deles ut søndag 2.juni i Tresse.