Sørnett

Talentet som sammenlignes med Strømstad

Sondre Tronstad er et av Norges fremste talenter (foto: Andreas Haakonsen)

Sondre Tronstad er et av Norges fremste talenter (foto: Andreas Haakonsen)

Sondre Tronstad er bare 17 år, men har allerede debutert i nest øverste nivå i norsk fotball. Nå sammenligner Start-sjefen han med to av Sørlandets aller beste midtbanespillere gjennom tidene.

Publisert:

- Sondre er liten av vekst og da må han kompansere med noe. Han er kvikk, god med ball og flink til å skape rytme og flyt i spillet. Da er det naturlig å trekke sammenligninger med spillere som Myggen og Strømstad, forteller Start-treneren Mons Ivar Mjelde.

Indre driv

[img71760_2RS]

Ifølge Mjelde har unge Tronstad alle muligheter til å bli like god som Myggen og Strømstad.
- Han er en spiller som imponerer meg veldig og han er så dedikert. Han tenker hele tiden på utvikling og hvordan han skal bli bedre, sier treneren.

Midtbanespiller og kollega Fredrik Strømstad synes det er kjekt å bli sammenlignet med ungutten.
- Sondre er en veldig god spiller med god teknikk og et godt overblikk. Det at vi blir sammenlignet er veldig hyggelig, smiler Strømstad.

Beæret
Hovedpersonen selv synes det er stort å bli sammenlignet med spillere han selv har sett opp til siden han var en liten gutt.
- Det er selvfølgelig stort å bli sammenlignet med slike spillere, men jeg prøver å tenke minst mulig på det og heller konsentrere meg om meg og min egen spillestil, avslutter han.

[img71760_3RS]

Spås en stor fremtid
Treneren spår Tronstad en veldig lys fremtid og sier han har tatt store steg denne sesongen.
- Sondre har allerede spilt adeccoliga-fotball og jeg ser for meg at han vil få enda mer spilletid fremover. Han er en satsningsspiller som vi i Start må ta godt vare på, sier Mjelde.
Fredrik Strømstad, som har erfaringer fra den franske klubben Le Mans oppfordrer Tronstad til å ha is i magen og ikke stresse med utlandet.
- Sondre er 17 år, og jeg vil anbefale han å spille i Start og utvikle seg her i noen år til. Når den dagen kommer at han føler å ta ytterlige steg blir vanskelig i Start, da kan det være aktuelt for han å søke utenlands, oppfordrer lysluggen.