Sørnett

Tar ansvar for miljøet

Lærer Jan Erik Larsson og elev Lars August Osmundsen (11) synes det er gøy å hjelpe miljøet. Foto: Annika Tvervaag

Lærer Jan Erik Larsson og elev Lars August Osmundsen (11) synes det er gøy å hjelpe miljøet. Foto: Annika Tvervaag

Elever og lærere på Kringsjå skole gjør det de kan for å verne miljøet og bli en "grønn" skole.

Publisert:

Kringsjå skole er et godt forbilde for andre skoler som er med i Grønt Flagg-ordningen i Kristiansand. Skolen har vært med siden i fjor, og har satt i gang flere tiltak for å hjelpe miljøet.

-Vi har egne bokser for kildesortering av matavfall, restavfall, plast, glass og metall i hvert klasserom. Boksene er merket med lapper, som gjør det lett for alle å gjøre riktig, forteller lærer og ildsjel Jan Erik Larsson.

Tirsdag formiddag var han og 4 elever fra elevrådet på skolen på et arrangement med Avfall Sør, der de lærte å skille ut matavfall fra vanlig søppel.

-Det luktet litt vondt, men det var gøy, sier elev Lars August Osmundsen (11), som var med på arrangementet, før han tar fart på skoleveien hjem- på sykkel. Elevene har nemlig lært at det er bedre for miljøet å sykle enn å bli kjørt.

Naturen er nær

Jan Erik Larsson forteller videre at skolen blant annet har arrangert dugnad med foreldre og telys-innsamling for å hjelpe miljøet. Skolen er spesielt stolte av sitt fine naturområde, og gjør det de kan for å få et godt forhold til naturen. Han sier det er en fordel å ha naturen så nær, og det er kanskje derfor de har utmerket seg i Grønt Flagg-ordningen.

[img64931_2LM]

-Like nedenfor skolen har vi en liten bekk, der folk før har kastet søppel og ikke tenkt så mye over det. Men til tross for at bekken er liten, er det fisk å se der innimellom. Nå lærer elevene om fisken og hvordan vi kan ta vare på den, sier Jan Erik Larsson.

Rektor ved Kringsjå skole, John Henrik Haukeland, er ennå ikke helt fornøyd med innsatsen skolen har gjort, og mener de fortsatt kan bli enda bedre.

-Elevene er stort sett flinke, lærerne er verre, men vi prøver å gå fram som gode forbilder, og har derfor kildesortering også på lærerværelset. Men det hender jo at lærerne legger en og annen ting feil, sier han og smiler.