Sørnett

Til Kristiansand på lærertokt

Kjetil Berge, en av mange som stod på stand på karrieredagen. FOTO: Carl Berge.

Kjetil Berge, en av mange som stod på stand på karrieredagen. FOTO: Carl Berge.

Skolene i Kristiansand har dekket lærerbehovet sitt. Nå vil skolene lokke pedagogstudenter ut i distriktene.

Publisert:

Kjetil Berge er en av mange som står på stand ved UiAs karrieredag. Han er pedagogisk leder for FUS-barnehagene i Oslo, og kan fortelle at det kan bli vanskelig å få seg jobb i Kristiansand.

- Behovet i Kristiansand er for det meste dekket hva gjelder lærere. Derfor er vi her for å lokke studentene til Østlandet, sier han med et smil.

Han sier at de på FUS-barnehagene ønsker å ha fokus på barnas interessefelt. Det er viktig for dem at de ser hvert enkelt barn, og at de pedagogiske lederne tilpasser seg barnet, ikke omvendt.

 

- Slik skiller vi oss kanskje fra andre barnehageinstitusjoner, mener Berge.

[img79210_2LM]

Midt i blinken

Skal man altså tro Kjetil Berge kan det bli vanskelig for pedagogikkstudentene å komme inn på jobbmarkedet i Kristiansand. Uia-student Nils Egeland, sier han ikke er særlig bekymret.

- Jeg tror ikke det blir noe problem. Skolene ønsker menn i stillingene, så det ser jeg ikke veldig mørkt på.

Han studerer til å bli almennlærer, og mener karrieredagen er et perfekt arrangement for studenter som han.

- Det er midt i blinken. Her ser man hva man har å velge i, og man har mulighet til å ta en prat med representanter fra diverse institusjoner.

Viktig arena

Erna Synnøve Kjensjord forteller at et slikt arrangement er en ideel mulighet for studentene å få kontakt med framtidige arbeidsgivere.

Det er viktig å ha en arena å treffe studentene på, forteller Kjensjord.

Hun er sammen med Merethe Westberg Cummings og Charlotte Nilsen Fossli karriereveiledere ved karrieresenteret. Det er karrieresenteret sammen med Utdanningforbundet som står for arrangementet.

- Det er viktig for både barnehage- og skolesektor å vise seg attraktive. Ikke bare for sisteårsstudentene, men det viser seg at det nytter å være på de som har flere år igjen også, sier Nilsen Fossli.

[img79210_3LM]