Sørnett

Tilbyr luksuriøs mat under vann

I restauranten kan du nyte en helt spesiell utsikt. Bilde med tillatelse fra Under.

I restauranten kan du nyte en helt spesiell utsikt. Bilde med tillatelse fra Under.

I april åpner Europas første og verdens største undervannsrestaurant på Lindesnes. Restauranten som ligger 5,5 meters dyp har plass til 100 gjester, og tilbyr en utsikt helt utenom det vanlige.

Publisert:

 

- Livet under vann er fantastisk. Det er veldig stor forskjell på hva man kan se. Det man vil til vanlig se er fisk. Noen ganger kan det også være maneter som spiller i lag med lyset som gjør at de får en flott blå farge inni seg. Jeg har også opplevd å se skarv som dykker ned for å spise blåmuslinger og så skyter opp igjen av vannet som torpedoer, forteller kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard.

For å gi gjestene en best mulig sikt av sjøen utenfor restauranten forsker flere marinbiologer på måter å "trene" fisk til å komme på kommando. Det er også gjort grep for å belyse utenfor den store glassruten.

Kortreist mat

Hos kjøkkensjef Ellitsgaard er trøffeltangen sentral i form av at den skal serveres sammen med "trollkrabbe", som er i familien med kongekrabben. - Trollkrabben hører til her lokalt og den er her naturlig, men kongekrabben ble satt ut av russerne på 70-tallet, sier en entusiastisk Ellitsgaard.

 

[img189203_2LM]

Flere nasjonaliteter 

Kjøkkensjef Ellitsgaard forteller at det er folk fra 17 andre forskjellige nasjonaliteter enn Norge som har bestilt bord. Restauranten er ikke helt fullbooket, men helgene er opptatte fram til juni.

Ellitsgaard og teamet hans driver for fullt å tester og setter sammen menyen. - Menyen skal bestå av 18 retter. Prisen vil bli på 2250 kr for 18 retters servering, forteller han.