Sørnett

- Tilgjengelighet er viktigst

Strømmer: Bjørn Kjetil Idsøe(t.v.) og Ole-Martin Andreassen benytter seg mer og mer av strømmetjenester istedenfor å laste ned.

Strømmer: Bjørn Kjetil Idsøe(t.v.) og Ole-Martin Andreassen benytter seg mer og mer av strømmetjenester istedenfor å laste ned.

UiA-studentene Ole-Martin Andreassen(26) og Bjørn Kjetil Idsøe(27) benytter seg heller av strømmetjenester enn å laste ned.

Publisert:

Begge innrømmer å ha lastet ned innhold som er beskyttet av opphavsrett, men forteller at det sjelden forekommer nå som strømmetjenestene er blitt allemannseie.
- Jeg tror ulovlig nedlastning blir veldig vanskelig å stoppe, men tilgjengelighet er viktigste for meg, sier Andreassen.

Studiekamerat Idsøe er enig og mener spesielt musikkstrømmetjenesten Spotify var geniale i oppstarten.
- Spotify var jo gratis i starten. 99 kroner i måneden er jo heller ikke så ille for å ha det meste av musikk tilgjengelig, fortsetter Idsøe.

Verdt å betale
Begge mener det er verdt å betale kontra det å laste ned innhold.
- Da slipper man jo i hvert fall å bekymre seg for å ende opp med virus. Man må jo være veldig forsiktig når man laster ned fra for eksempel ''Pirate Bay'', påpeker Andreassen.
Andreassen benytter seg av både HBO Nordic sin strømmetjeneste og Spotify, og så lenge utvalget er bra vil han fortsette med det.
- Jeg har personlig ingen skrupler mot å laste ned, men så lenge de filmene jeg vil se er tilgjengelig på strømmetjenester så er det jo veldig enkelt å bruke å logge seg inn på f.eks Netflix istedenfor å lete etter torrenter på nettet, forklarer han.
- Samtidig har jo unge folk i dag som oftest kjøpekraft nok til at man har råd til å ha et abonnement istedenfor å være kriminell å laste ned, fortsetter han.

Nordmenn er verstinger
I 2012 var Norge størst i verden på piratkopiering. Dette fikk den norske skuespilleren Kristoffer Hivju til å reagere.
Til VG sier sier han at det ikke finnes noen unnskyldning nå som strømmetjenester som Netflix og HBO Nordic er tilgjengelig.
- Jeg synes det er flaut at verdens rikeste land er det landet i verden som oftest laster ned «Game of Thrones» ulovlig, sier han

Ingen unnskyldning
- Det er klart at når man må vente ni måneder før man kan se favorittserien sin, så er det uutholdelig, men nå som HBO Nordic er lansert, finnes det ingen unnskyldning lenger, påstår han.

[faktaboks]

[img88304_2RM]