Sørnett

Tilståelser fra ungdomsgjengen

Arkivfoto

Arkivfoto

Rettsaken mot de fem ungdommene som er tiltalt for blant annet flere ran startet i dag.

Publisert:

I dag startet rettsaken mot de fem ungdommene som er tiltalt for en rekke ugjerninger i sommer, der i blant ran på Sparebank Pluss og to bensinstasjoner.

Sørnett kan rapportere at det var utbedret vakthold under rettsaken, og de tiltalte virket litt rastløse, men forholdt seg rolig.

Fvn.no kan melde om at de tiltalte erkjente seg skyldige i nesten alt, og at fort kunne ha blitt flere ran. Ungdommene vurderte å rane Pizzabakeren, men gav opp dette. En av grunnene bak dette var at en av guttene hadde ranet samme stedet tidligere. 

I tillegg til dette vurderte ungdomsgjengen å rane Dampbageriet i Bryggebakken, men droppet det da det da det var for mange folk i området. Dette skjedde samme dagen som ranet på Sparebank Pluss.

Dagen i dag går med til forklaringer fra de fem ungdommene.

Ifølge en av ungdommmene fikk de med seg 16 000 kroner fra bankranet ved Rona. Nevnte tiltalte mener han brukte noe av utbytte på hasj i Oslo. På spørsmål om det er noe igjen av utbyttet, bekrefter vedkommende det.

Stemningen i rettsalen blusser opp, og en av de tiltalte blir provosert av spørsmålene fra aktoratet. Han ber aktor om å stille spørsmålene på en mer "utlendingmåte", til latter og hoderysting fra den andre tiltalte.