Sørnett

Tiltalte erkjente straffskyld

Rettssaken mot 19-åringen som er tiltalt for utpressingsforsøk mot Arvid Grundekjøn (bildet) er i gang Foto: Arkiv

Rettssaken mot 19-åringen som er tiltalt for utpressingsforsøk mot Arvid Grundekjøn (bildet) er i gang Foto: Arkiv

19-åringen som står tiltalt for forsøk på utpressing av ordfører Arvid Grundekjøn, erkjente straffskyld når rettssaken startet i dag.

Publisert:

Straffesaken startet klokken 9 i dag, og ifølge NRK Sørlandet har 19-åringen erkjent straffskyld på alle tre punktene han står tiltalt for. Han står tiltalt for å ha forsøkt å utpresse ordfører Arvid Grundekjøn for 1,25 millioner. Han er også tiltalt for ran og promillekjøring.

Utpressing og trusler

Det var den 29. mai i fjor at ordfører Arve Grundekjøn oppdaget et brev som var festet til et tau i dørhåndtaket på sin egen bolig. Ifølge tiltalen skal brevet ha inneholdt trusler om å spre angivelig ugunstig informasjon om Grundekjøns datter om han ikke betalte 1,25 millioner til utpresseren. I tillegg inneholdt brevet trusler om at familien måtte leve i frykt og risikere livet om han ikke samarbeidet.

Grundekjøn vitner

I følge fvn.no avtalte Grundekjøn i samråd med politiet å møte utpresseren 1.juni, tre dager etter han mottok brevet. Flere politifolk var utplassert på stedet. Den da 18 år gamle gutten ble pågrepet på stedet sammen med en annen 18-åring. Den ene personen ble senere sjekket ut av saken.

Det er satt av tre dager til rettssaken. Etter planen skal Grundekjøn i vitneboksen på torsdag. Også Grundekjøns datter skal forklare seg i retten.

Ifølge NRK Sørlandet, skal tiltalte ha hevdet at medlemmer i et MC-miljø er involvert i trusselbrevet.