Sørnett

To gode måneder

Hotellene i Kristiansand har gjort det bra i august og september.

Publisert:

Hotellene i Kristiansand hadde i år økt belegg i august og september sammenlignet med i fjor. For august var økningen på åtte prosent og i september var økningen på tre prosent, viser ferske tall fra Benchmarking Alliances. Ifølge Visit Sørlandet var snittprisen på hotellrom i august kr. 844,02, og dette er en prosent lavere enn august i fjor.

 

Jobber sammen

Torbjørn Oftedal, daglig leder i Yess! Hotel Kristiansand, sier at de har hatt en stabil vekst i år. Han tror derfor at de henger seg på resten av byen på denne økningen i august og september.

- Jeg tror at alle hotellene er med på å dra denne økningen opp, det er ikke ett og ett, forteller Oftedal.

 

Hva tror du denne økningen kommer av?

- Næringen i Kristiansand har fått flere prosjekter, som fører til flere konferanser og lignende. Dette tjener hotellene på. Vi bygger markedet opp sammen, i stedet for å bare tenke på oss selv. Været har også noe å si, men det kan være positivt både med regn og sol for hotellbransjen, sier Oftedal.

 

Svingninger på markedet

Heidi Sørvig fra Visit Sørlandet er godt fornøyd med denne økningen, men presiserer at det alltid er potensiale til å bli bedre.

- Det er veldig svingninger på dette markedet, og det er alltid viktig å prøve å bli bedre enn fjoråret. Åtte prosent er veldig positivt, men vi har potensiale til å bli bedre, sier hun.

- Siden tallene vi har fått er såpass ferske har vi ikke gått i dybden på hvorfor august og september har fått en slik økning, men det er jo i hovedsak på grunn av at hotellene jevnt over har hatt gode måneder, sier Sørvig.

Ca. 95 prosent av hotellene i Kristiansand er med i Benchmarking Alliances.