Sørnett

Tøft år for Eliteserien

For fotballen har koronaen vært hard, både for supportere, spillere og for klubbene selv, men snart er vi i gang igjen.

Publisert:

 

I Norge har klubbene funnet sine egne måter og tjene penger på, i denne tiden. Noen har hatt slags liveshow hvor man må kjøpe tilgang eller kan rett og slett vippse et beløp frivillig. Strømsgodset har laget en egen folkevegg hvor man kan kjøpe sin egne murstein med navnet sitt på, dette er noe de har hanket inn over 1 million kroner på. Klubbene har i mer eller mindre grad vært flinke til å finne nye inntektskilder, men det er fortsatt ikke i nærheten av det man hadde forventet på årets eliteserie, dette rammer selvfølgelig klubbene ulikt, men likt for dem alle er at de venter på nye krisepakker for regjeringen.

 

Så over til spillerne, noen klubber har valgt og permittere kun ledere, andre har valgt å også permittere spillere. Noen er permittert delvis og andre er 100% permittert, her har det vært forskjell fra klubb til klubb. Odd som har vært litt i medias søkelys i det siste med tanke på treningsmengde hos permitterte spillere og at deres daglige leder som har vært i konflikt med Kulturminister Abid Raja om krisepakkene. Idag er det kjent at Fotballen sannsynligvis vil starte i midten av juni noe Abid Raja medelte til pressen 7. mai, dermed er også alle permitteringer oppløst, men hvordan har denne tiden vært for eliteseriespillerne og hva tenker de om sesongen fremover?

 

18 åringen Joshua Kitolano spiller til daglig i Odds ballklubb, han sier noe av det tyngste med den tiden de har vært igjennom var at man holde seg unna fotballen, men at litt fri fra skolen har vært deilig, noe som har fortsatt for ham siden eliteseriespillerne er pålagt spesielle karanteneregler i tiden fremover når fotballen skal begynne igjen.

 


  • Under permitteringstiden så var det jo litt uenigheter om treninger og slikt, men vi kom til en enighet så det synes jeg vil løste bra sammen, sier Joshua.

 

Joshua innrømmer om at tanken ved at sesongen skulle avlyses streifet han, men er nå glad for at vi samlet har fulgt de retningslinjene myndighetene har lagt opp til, slik at serien får starte igjen i midten av Juni. Han er også glad på egne veiene da han selv var skadet og ikke så ut til å rekke den tidligere planlagte seriestarten, men nå har fått trent seg bra opp å føler seg klar.

 


  • Jeg tror trenerteamene rundt i Norge må gjøre en vurdering på kampprogram og belasting når man skal plukke ut laget. Det vil ikke overaske meg om vi får høre om en god del nye navn i år.

 

Joshua gleder seg til det hele begynner og han har ganske god tro til at de retningslinjene som myndighetene og NFF har satt for oppstart av eliteserien er så bra at han ikke går rundt å bekymrer seg når nærkampene begynner. Til slutt sier han at det å spille uten tilskuere blir rart, men håper at de er et av de lagene som kan greie å gire seg selv like mye opp selv uten tilskuere tilstede.