Sørnett

Tok gull i kendo

GULL: Marie Nørvåg gikk til topps i kvinnenes kendo-turnering. Her i aksjon på Kristiansand Kendoklubbs trening i vår. (Foto: Odd-Sølve I. Grannes)

GULL: Marie Nørvåg gikk til topps i kvinnenes kendo-turnering. Her i aksjon på Kristiansand Kendoklubbs trening i vår. (Foto: Odd-Sølve I. Grannes)

Marie Nørvåg (18) fra Kristiansand vant kvinneklassen i kampsport-turneringen Stockholm Open.

Publisert:

I helgen gikk kampsport-turneringen Stockholm Open av stabelen. Kristiansandsjenta Marie Nørvåg (18) gikk helt til topps i kvinne-klassen i den japanske kampsporten kendo.

– Jeg er fortsatt i lykkerus. Det var utrolig gøy og uventet å vinne. Hun som vant NM deltok, og jeg hadde henne som favoritt, sier hun.

I finalen møtte Nørvåg ei svensk jente som hun hadde kjennskap til fra før.

– Hun er sint og skummel. Jeg var veldig nervøs, men fikk inn et tidlig poeng. Kampen var intens, men det holdt til tiden gikk ut og da brøt jeg ut i jubel, sier Nørvåg.

 

Fasinert av kampsport
Kendo er en japansk kampsport hvor det brukes sverd av bambus. I tillegg har utdøverne hjelm, magebeskyttelse, og hansker. Nørvåg har, tross sin unge alder, drevet med sporten i fem år.

– Helt fra jeg var liten har jeg alltid likt kampsport. Min far driver også med kendo, og da han og mamma endelig synes jeg var gammel nok ble jeg med han på trening. Da var jeg solgt, sier hun.

 

– Gledelig
Sportssjef i Norges kampsportforbund, Dag Jacobsen, er i ekstase over Nørvågs resultat i helgen.

– Det var veldig gledelig at hun gikk til topps. Kendo-jentene trener veldig bra. Miljøet er lite, så de sparrer med herrene og blir derfor veldig gode. Nivået på idretten er bra, og det er viktig for kendo-sporten at også kvinner gjør det bra i denne idretten. I Kristiansand har det vokst frem et bra kampsportmiljø nå, sier han til Sørnett.

Nørvågs favoritt, NM-vinner Marianne Skiftesvik fra Oslo Studentenes Idrettsklubb, tok bronse i samme konkurranse.