Sørnett

Tremålshelten: - Vi får troen på at vi kan gjøre det umulige

Start er tilbake i Eliteserien etter en ellevill kvalifiseringskamp mot Lillestrøm i desember. Foto: Tobias Bjerkholt Svensson/ikstart.no

Start er tilbake i Eliteserien etter en ellevill kvalifiseringskamp mot Lillestrøm i desember. Foto: Tobias Bjerkholt Svensson/ikstart.no

Etter ett år i OBOS-ligaen er Start tilbake i Eliteserien. Med god hjelp fra Martin Ramsland klarte de gulsvarte å snu det som så ut til å bli en katastrofe i kvalifiseringen mot Lillestrøm.

Publisert:

[faktaboks]

Hvordan var det å ta ferie etter den kvalifiseringskampen? 

- Det var bedre enn noen gang! Jeg tok ferie med en veldig god følelse. Det tok noen dager å lande etter kampen. Jeg fikk beina ned på jorda etter en stund og så fikk jeg slappet av sammen med familie og venner hjemme på Øyslebø, sier Martin Ramsland med et stort smil.

 

[img201900_2LM]

Spille til dommeren blåser

Ramsland har nemlig all grunn til å smile når han får tenke tilbake til desemberkvelden i Lillestrøm. Etter en drøy time lå sørlendingene under 4-0, og trengte tre scoringer for å kunne rykke opp til Eliteserien. En halvtime etterpå hadde lysluggen scoret de tre målene Start trengte.

- Vi vet at det er ingen grunn til å gi opp. Jeg tror denne type kamper kan hjelpe laget til å tro at ingenting er umulig.

Tidligere har Ramsland spilt eliteseriefotball for Sogndal, der han scoret 12 mål i Eliteserien og tre i OBOS-ligaen. Denne egenskapen ønsker han å hjelpe Start med.

- Jeg ønsker å være en bidragsyter til å vinne fotballkamper, og jeg ønsker selvfølgelig å bidra med mål. Jeg har spilt i Eliteserien et par sesonger før og har litt erfaring derfra som jeg kan bidra med.

[img201900_3LF]

 

"det opp til oss å overbevise folket og kanskje noen skeptikere til å tro på oss igjen"

 

[img201900_4LM]

- Vi skal slå hardt fra oss!

For trener Johannes "Joey" Hardarson betyr sesongoppkjøring mer enn å lede treningene. Overgangsvinduet er åpent frem til 1. april, og da kan spillere både dra eller komme inn.

Hardarson sier troppen ikke er langt unna eliteserienivå, men mener det er naturlig å se etter forsterkninger etter et opprykk.

- Vi har noen prioriteringer når vi ser etter spillere. Vi holder internt hva vi skal prioritere, men det er noen prioriteringer som blir gjort i forhold til posisjoner og hvilken lagdel vi skal forsterke. Vi ser litt vidt og litt bredt, og vi skal være trygge på at vi treffer når vi henter en spiller.

Klikk HER for å lese hva Joey Hardarson tenker før kampen mot Mjøndalen

Treneren forventer at laget skal kunne stabilisere seg i Eliteserien med en klar og tydelig identitet.

- Vi skal slå hardt fra oss i løpet av sesongen!

Hardarson peker på at nøkkelen til å oppnå dette ligger i sesongoppkjøringen. Han sier at alle spillere og trenere må løfte seg, for å få ut de prosentene de kan. I tillegg håper han på drahjelp fra Kristiansand.

[img201900_5LF]

- Vi håper at vi har skapt litt entusiasme rundt forrige sesong og måten vi rykket opp på. Det må nok en del gode resultater til og en tabellplassering høyt oppe før vi begynner å skape skikkelig buzz, men jeg tror det er mange som gleder seg til å få Eliteserien tilbake. Det opp til oss å overbevise folket og kanskje noen skeptikere til å tro på oss igjen for å skape liv på tribunen og få folk på kamp.

 

#EliteserienVis flere

#HardarsonVis flere

#RamslandVis flere