Sørnett

Truet av nedleggelse

Starts supporterklubb teller 470 medlemmer, men sliter med å opprettholde driften etter nedrykket i 2011.

Publisert:

- Vi jobber med det, og har fått mail fra noen kandidater, men ingenting er avgjort. Organisasjonsformen må endres om vi skal klare å opprettholde en supporterklubb, sier pressetalsmann i Menigheden, Terje Roland.

En av Menighedens viktigste oppgaver er å kjøre borteturer. I 2011-sesongen ble det bare kjørt buss til fire kamper, på grunn av laber interesse. Blant annet ble det ikke noe tur til Stavanger og møtet med erkerival Viking, fordi bare ti supportere hadde meldt sin interesse da fristen gikk ut. I 2009 kjøte Menigheden to to-etasjes busser til den samme kampen. Roland forteller at det står mellom å bytte organisasjonsform, eller å legge ned hele supporterklubben.

- Vi jobber med å finne en dato til et ekstraordinært årsmøte. Der må vi endre vedtektene, noe vi jobber med nå. Alle er enige om at supporterklubben ikke kan fortsette som nå, og medlemmene ønsker endringer på både navn og måten å drive klubben på.

Navneendring virker å være en viktig sak for mange, til og med på Menighedens eget nettforum har dette vært debattert heftig flere ganger. Kritikerne mener navnet spiller for mye på mytene om kristenkonservative sørlendinger, og er for gammeldags.

- Da navnet "Menigheden" ble valgt, var det mange som var uenige, sier Roland.

Klubben har i flere år slitt med dalende engasjement i takt med Starts fallende prestasjoner.