Sørnett

Truffet av løst hjul fra rallybil

Fotograf Steffen Tronstad ble kastet i bakken under rallyshowet da han ble truffet av et hjul som løsnet fra en av rallybilene.

Publisert:

Her blir Steffen overkjørt av løpsk hjul. Se video: (Foto: Steffen Tronstad)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_nLlSpAKcmo[/youtube]

 

- Jeg stod og filmet rallybilene da det skjedde. Bilen tråkket på bremsene og boltene løsnet på hjulet. Det kom imot meg og traff meg rett i magen. Jeg ble kastet i bakken og slo skulderen. Jeg ble jo regelrett overkjørt, sier Tronstad.

Den overrumplede fotografen forteller at han kom fra det med bare et blåmerke.

- Jeg ble satt ut. Først ble jeg redd, men når jeg kjente at det fikk bra syntes jeg det var komisk morsomt.

 

Gav hjulet tilbake

Tronstad forteller at trafikken stanset opp en kort stund etter uhellet.

- Trafikken bremset opp og sjekket at alt gikk greit med meg og kameraet. Sjåføren kom bort og jeg fikk gitt hjulet til ham. Men han hørt jo også om det gikk bra.

Sjåføren av rallybilen prøvde å feste hjulet tilbake på bilen, men uten lykke. For ham endte turen der.

- Det var skade på bilen. Han fikk ikke kjørt videre fra stedet. Han tenkte nok på hvilken idiot det var som stod der. Det var min egen skyld siden jeg stod der jeg stod. Mest av alt fordi jeg ikke fulgte med. Det er noe jeg kommer til å huske!

 

Tok skylden selv

Løpsleder i Rally Sørlandet, Inga Tofteland, sier at Tronstad kort etter uhellet ringte henne for å fortelle at ansvaret lå på ham.

- Jeg har pratet med ham og han sier at det er fullt og helt hans feil. Han synes ikke han har vært oppmerksom nok, men var så opptatt med å følge med på bilen at han ikke merket hjulet som kom imot. Det var en glipp fra han selv.

Tofteland påpeker at Tronstad er en erfaren sportsfotograf som vet hvilke farefaktorer det finnes ved et rallyløp.

- Slike ting kan skje. Derfor er det viktig at publikum følger med og ser på det som skjer. De som er presse kan stå i områder der det er sperret av for publikum. Det er på deres ansvar.

 

Bra å ha på film

Hun forteller at Tronstad hadde vært positiv over å ha fanget opp uhellet på video.

- Han syntes det var bra å kunne ha det på film for å vise at folk må være oppmerksomme på det som skjer.

Løpslederen viser til at rally er en risikosport og at ulykker kan hende. I løpet av helgen var det to ulykker som skjedde.

- Den ene var hjulet som traff Tronstad og den andre var en rallybil som rullet rundt. Det var fordi sjåføren mistet kontrollen over bilen. Han forstrakk noen muskler.

Alle rallybilene som kjørte utenfor løypa ble sjekket av sykebil, sier Tofteland.