Sørnett

Hvordan står det til med interessen for IK Start?

Start- fansens opplevelse av interesse, engasjement og oppmøte.

Sør Arena.
 Foto: Bjoertvedt/Wikimedia Commons

Sør Arena. Foto: Bjoertvedt/Wikimedia Commons

Start har ikke vært veldig nært der de ønsker å være, de siste årene. Eksperter mener at de på ingen måte skal være et OBOS- lag med tanke på de forutsetningene de har. Engasjementet og interessen er ikke tilfredsstillende for verken klubben, fansen eller de kommersielle aktørene. På de ordinære seriekampene er det vanlig at det kommer rundt 3-4 tusen tilskuere, på en Arena som har 14 563 seter.

Publisert:

Det er ingen hemmelighet at Start ikke har møtt forventningene til mange fotballfans i Kristiansand de siste årene. Det er heller ikke mye som tyder på at tilskuerantallet kommer til å forbedre seg stort fra i fjor. Det har jevnlig blitt solgt rundt fire tusen billetter på Sør Arena de første kampene denne sesongen. Dette har vært trenden også de foregående sesongende, etter nedrykket til OBOS.
Daglig leder Terje Marcussen har også nevnt at de henger litt bak på målsetningene sine.

Supporterklubben til Start, "Tigerberget", er kjent som en lojal og engasjert gjeng som setter gode rammer for Start-kampene. De har sterke meninger, og er naturligvis ikke fornøyd med oppmøtet på Arenaen når kampene spilles. Supporterleder Kai Rune Karlsen holder optimismen oppe. Han sier han er overrasket over billettsalget og opplever et høyt engasjementet, tatt hele situasjonen i betraktning.

- Supporterfeltet Londsia er stadig utsolgt og det er flere folk på kamp i år enn tidligere. Dette til tross for flere år i Obos, med sportslige nedturer, dårlige resultater og tidvis dårlige prestasjoner. Trøkket fra Londsia, engasjementet i byen og blant supportere og tilhengere er stort, det eneste som mangler nå er stabile prestasjoner og sportslig suksess.

Han mener at trenden har snudd.

- Londsia er en del av opplevelsen og trekker folk. Interessen for norsk fotball er generelt stigende og det merkes også på Sør Arena.

Kai Rune spår også tabellsuksess.

- Start kommer til å rykke opp, jeg tror vi ender på 2. Plass.

Medlem i supporterklubben Johan Patrick Bredesen har noen tanker om hvorfor ting er slik det er nå, og hvilken visjon han har for framtiden.

- Interessen og engasjementet rundt start tror jeg er det samme som hos alle andre fotballklubber i Norge, nemlig det faktum at folk vil vite at de betaler for å bli underholdt av det laget presterer ute på banen. Start har vært et lag uten kontinuitet de siste årene, og det har vært mer negativ enn positiv omtale rundt klubben, samt dårlige prestasjoner på banen. Dette er helt klart med å påvirke hvor mange som kommer på stadion.

Han er samtidig optimistisk med tanke på framtiden. Han forteller at han har tro på at trenden kan snu, men presiserer at dette ikke vil skje av seg selv.

- Klubben må jobbe beinhardt for å engasjere de som i utgangspunkt er likegyldige til hvordan Start gjør det, samt få med de som sitter litt på gjerdet. Det er en stor og vanskelig jobb, men jeg ser allerede fra i fjor at det har vært en bedring både i antall tilskuere, samt stemninga på stadion. Jeg tror at så fort Start kan vise at de ønsker å bli en stabil eliteserieklubb, både på banen men også til media og supporterne vil vi se en tilskuertallene gå fra 4000 til 8000 i løpet av kort tid.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand