Sørnett

Uenig om nye lokaler til moské

HENRIK WERGELANDS GATE 79:Her ønsker MU å flytte inn i løpet av året. FOTO: Fredrik Andersen

HENRIK WERGELANDS GATE 79:Her ønsker MU å flytte inn i løpet av året. FOTO: Fredrik Andersen

Muslimsk Union(MU) har i en årrekke kjempet for å få nye lokaler. Nå håper de kampen snart nærmer seg en slutt.

Publisert:

- Vi valgte å invitere til et informasjonsmøte for naboene i Posebyen angående nye lokalene vi ønsker å bruke som aktivitetssenter og moské, forteller Akmal Ali, koordinator for aktivitetssenteret i MU.

Håpet er å flytte lokalene fra Festningsgata til det nyinnkjøpte lokalet i Henrik Wergelands Gate 79. De nye lokalene har vært omstridt, og kommunen har mottatt opptil flere klager fra naboene i området.

- Slik jeg forstod det, var det at flere av naboene som var skeptiske til mer persontrafikk og biltrafikk. De er redd for støy og at det er for smale gater, forteller Ali. Han mener at skepsisen har dempet seg etter møtet.

- Etter at vi hadde forklart hvordan det er der vi holder til nå, har flere forstått situasjonen. Vi fortalte at vi vil ha et godt forhold til det norske samfunnet, og at en av hensiktene våre er integrering, sier han.

Allerede overbelastet område

Daglig leder i Posebyen Velforening, Bente Pauline Buverud, forklarer klagene og sier at de hadde reagert på samme måte selv om det hadde vært Frikirken som hadde hatt et lignende prosjekt.

- Vi synes at det er viktig at de får et større og bedre lokale sentralt slik at de kan knytte alle sine til seg, men Posebyen er først og fremst et område hvor folk bosetter seg. Allerede i dag er det fullstendig overbelastet av særorganisasjoner og interesser og disse ligger ytterkantene av Posebyen og likevel utgjør det et stort trafikalt problem, forklarer hun.

 Akmal Ali og MU mener at de har løsningen det trafikale problemet Buverud er bekymret over, og mener de ikke har problemer med biltrafikk.

- Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å ta buss, og parkere rundt om i byen. 80 % tar allerede buss til fredagsbønnen og mange befinner seg allerede i byen, enten på jobb eller shopping, så dette problemet er egentlig et ikke-problem.

 Likevel synes Buverud denne begrunnelsen er litt vag.

- De sier det skal bli mindre trafikk, men det har både vi og de null kontroll over. De sier også at det ikke skal være mye folk utenfor lokalet deres, men det har det vært i festningsgata. Vi vet heller ikke om de skal utvide i høyde eller bredde, forteller Buverud skeptisk.

[img29326_2LM]

Selger videre

Om MU ikke får positivt svar på søknaden er ikke Ali redd for å bli sittende på et tomt lokale.

- Da er vi bare nødt til å selge det. Det er et lokale som skal brukes uansett så det blir ikke noe problem, mener han.

Plassmangel var hovedgrunnen til at MU aktivt har jobbet 5-6 år for nye lokaler. 210 kvadratmeter har de til bruk i et kjellerlokale i festningsgata, mens det nye lokale rommer hele 500 kvadratmeter, og disse kommer godt med.

- Det forblir som det er nå. Alt er flatt, og alt er på ett plan, forteller Ali og kveler dermed Buveruds bekymring om utvidelse av bygget.

Les mer om en muslimsk kvinnes historie her.