Sørnett

Ungdommens kulturmønstring fyller 30 år

Godt oppmøte til mønstringen i 2014. Pressefoto: UKM

Godt oppmøte til mønstringen i 2014. Pressefoto: UKM

Ungdommens kulturmønstring har trettiårsjubileum. Nytt for i år er blant annet liveband og generalprøver.

Publisert:

 

Liveband og generalprøver

Det er flere band som skal være med. Nytt for i år er et liveband som artister kan benytte seg av. Dette er i hovedsak for de solistene som har musikken sin på bånd. Nå får de sjangsen til å ha et liveband i ryggen. Generalprøver blir arrangert den 13.mars og er en god øvelse for alle førstegangsdeltagere. Det er et fullt liveband med fem medlemmer.

Inga Lauvdal, fylkeskontakt for UKM i Vest-Agder, forteller at solistene har tidligere brukt playback i Kristiansand.

- Vi har tatt med liveband i år, så alle skal få følelsene av å spille live, sier hun.

Det var Kristiansand som tok intiativ til å liveband på sin mønstring.

 

 

Gratis workshops

[img125088_2RM]

Det blir arrangert en rekke workshops i vinterferien for UKM-Kristiansands deltagere. Stedet er Samsen Kulturhus, som er arenaen for UKM-Kristiansand. Hvis man har meldt seg på kulturmønstringen, får man en rekke musikkkurs gratis. 21.februar er det låtskriverkurs med Ingunn Ekern. 24-26.februar er det kurs i beatmaking med Ole Jørgen Bardal. Samme dag er det også innføringskurs i klatring, i tillegg til kurs i åpenscene og backlinekurs.[faktaboks]

 

Kjendiser og høydepunkt

- Hvis jeg skulle velge et høydepunkt, må det være «Bestefars hevn». Det var en blanding mellom diktlesning og jazzmusikk av en 17 år gammel gutt fra Sogndal. Det var et veldig morsomt innslag som gjorde et inntrykk jeg husker, sier Lauvdal.

Hun forteller at de har hatt en rekke deltakere på kulturmønstringen som har gått videre til platekontrakt og suksess.

- Maria Arredondo, Helene Bøksle, Thom Hell og Erik Faber er blant våre artister. Vi har også hatt designeren Veronica Vallenes og operasangerne Silvia Moi og Tonje Haugland. Det har vært mange kjendiser innom UKM, avslutter hun.