Sørnett

Unge selgere på Sørlandssenteret

Jury bestående av Ingeborg Danielsen og Solveig Gonsholt gikk gjennom ungdomsbedriftene for å kåre de beste. Her evaluerer de Max Snekker UB (Foto: Sandra Lovise Sætrang)

Jury bestående av Ingeborg Danielsen og Solveig Gonsholt gikk gjennom ungdomsbedriftene for å kåre de beste. Her evaluerer de Max Snekker UB (Foto: Sandra Lovise Sætrang)

Onsdag økte Sørlandssenteret med 25 flere butikker bestående av ungdommer.Max Snekker UB gikk foran 24 andre ungdomsbedrifter og ble kåret til beste salgsteam da ungdommene onsdag fikk prøve seg på å møte kundene i virkeligheten.

Publisert:


Magnus Melhus, Christoffer Brekke og Meike Fanslav er svært fornøyde med tittelen beste salgsteam.
Magnus Melhus, Christoffer Brekke og Meike Fanslav er svært fornøyde med tittelen beste salgsteam. (Foto: Sandra Lovise Sætrang)


- Det er utrolig lærerik og gøy å prøve seg med salg på denne måten, sier salgssjef Magnus Melhus i Max Snekker UB.  Han tok med seg bedriften og vant for å være beste salgsteam.

- Max Snekker UB fikk veldig god kontakt med kundene, sier Ingeborg Danielsen fra Ungt Entreprenørskap som var med i juryen.

Det er femte år på rad at ungdomsbedrifter fra begge Agderfylkene har en slik messe på Sørlandssenteret. Det var konkurranse i å ha best utforming på sin stand og være best i å selge sin bedrift til kunder.

Det er Ungt Entreprenørskap i Agder som arrangerer messen. Hensikten er å lære ungdommene hvordan de skal lære å ha en bedrift, markedsføre og selge seg ut i markedet.

-  De får et møte med kundene og det er en ny måte å lære på, sier Jan Ole Rypestøl i Ungt Entreprenørskap i Agder.

Inspirert

Det er i hovedsak elever i 2.klasse videregående skole som deltar på messen, og mange er en del av en Ungdomsbedrift på skolen.

Max Snekker UB tar imot bestillinger på det som ønskes av trevarer. Daglig leder Magnus Melhus opplever mange positive tilbakemeldinger av forbipasserende. Fire måneder med Ungdomsbedrift har det gitt mersmak.

-  Jeg kan godt tenkte meg å drive min egen bedrift om noen år, innrømmer han.

Han synes messen er en flott erfaring hvor han lærer mye.

-  Vi lærer å håndtere ulike situasjoner og får erfaring, det er utrolig positivt for oss, sier han.

[img54799_2RM]

Beste utstilling

Messen er også en konkurranse der en jury fra Ungt Entreprenørskap i Kristiansand evaluerte standene og ungdomsbedriftene. Det ble delt ut pris for beste salgsteam, og for beste utstilling. Kvitrene Glad UB stakk av med seieren for beste og mest kreative utstilling.

-  Det var veldig mange bra og kreative ungdomsbedrifter som deltok, sier Ingeborg Danielsen til Sørnett.

Bilde foran: Magnus Melhus, Christoffer Brekke og Meike Fanslav synes det gir mye god erfaring å ha egen ungdomsbedrift. (Foto: Sandra Lovise Sætrang)