Sørnett

Ungt, hipt og urbant

Kirsten Vik utenfor St. Josef. Foto: Lena Hustvedt

Kirsten Vik utenfor St. Josef. Foto: Lena Hustvedt

I august skal etter planen de første leilighetene i St. Joseph være klare til innflytting. Med treningsrom, spillerom og tre takterrasser blir det en ny måte å bo på.

Publisert:

- St. Joseph er et boligprosjekt er for unge og urbane mennesker. Det blir ungt, hipt og med et mangfold av fasiliteter. Vi har ikke hørt om noe lignende i Norge, sier eiendomsutvikler i HSH, Terje Cascampas.

Sommeren 2013 kjøpte HSH bygget som tidligere har huset St. Joseph sykehus og sykehjem. Etter omkring ett års planlegging av konsept og løsninger, er rivningsarbeidet godt i gang. De første leilighetene planlegges å være innflyttingsklare allerede fra høsten av.

- Etter hva vi vet er det nye bo-konseptet unikt her til lands, sier salgs- og markedsansvarlig i HSH, Kirsten Vik.

Endret livsmønster

[img125184_2RM]

I planleggingsfasen som har pågått i ett år er det tatt utgangspunkt i at livsmønsteret blant unge mennesker har endret seg mye de siste årene, slik at dette har

dannet grunnlag for å tilrettelegge løsninger for målgruppen.

Utviklingsselskapet bak konseptet fokuserer på at man ikke trenger å bo ensomt selv om man bor alene, men at hele tanken er å tilby et frivillig fellesskap i form av store fellesareal i boligprosjektet.

I følge Prognosesenteret.no er det 220.000 husstander i Norge med flytteplaner, og 1 av 3 ønsker å bo i leiligheter.

De 53 leilighetene i hovedbygget er til salgs, og prisene ligger fra ca 1,2 millioner og oppover.

- Størrelsene på leilighetene varierer, men det er snakk om 53 leiligheter fra 20- 60 kvm, sier Vik.

Vik forteller også at hver leilighet skal være innredet med eget kjøkken og minst et bad, slik at man kan trekke seg tilbake om man vil.

Verneverdig

Fasaden på det ærverdige bygget i Kongensgate blir seende ut som den alltid har gjort, da bygget er verneverdig. Mot bakgården får bygget balkonger. Bakgårdsbygget som tidligere huset Natthjemmet, skal innredes til studenthybler, med noen fellesarealer og fellesfunksjoner.

Store fellesarealer

- Vi har tilrettelagt store fellesarealer for tre takterrasser som rigges med for eksempel drivhus med muligheter for å dyrke egne grønnsaker og plantekasser. I

kjelleretasjen innredes et stort felleskjøkken der man kan tilberede og dele måltider med sine naboer og venner. Kjelleren vil også inneholde et treningsrom, eget felles spillrom med for eksempel shuffleboard, biljardbord og «kinoavdeling». Leilighetene som ligger plassert midt i smørøyet av Kristiansand skal ha alle fasiliteter i orden. Det blir fokus på miljøbevisste holdninger i prosjektet.

Interiørstudenter

Med samarbeid fra Tangen videregående skole skal interiørstudentene der møblere to av visningsleilighetene, slik at det skal være mulig for folk å se hvordan man kan innrede en studioleilighet på for eksempel 30 kvm.

HSH planlegger også å etablere en bilordning i prosjektet, slik at de som bor der har muligheten for å benytte biler etter behov.

[imagebrowser id=530]