Sørnett

Ungt og spennende innhold

Norgespremiere: Night Moves med Jesse Eisenberg vises for første gang i Norge. Foto: Cinemateket

Norgespremiere: Night Moves med Jesse Eisenberg vises for første gang i Norge. Foto: Cinemateket

- Vi åpner sterkt, sier Janne Molberg, daglig leder på Cinemateket. Første uken er det norgespremiere på filmen "Night Moves". Denne uken er det også gratis for studenter.

Publisert:

 

- Vi har valgt et program som vi tror passer målgruppen, nemlig studentene som det er gratis for i åpningsuken, sier Molberg, daglig leder på Cinemateket.

Hun forteller at det er et puslespill å planlegge hva som skal vises i åpningsuken. Hun sier videre at de alltid har en animasjonsfilm, i dette tilfellet «Fantastic Mr. Fox», i starten av vårprogrammet.

- Vi vil gjerne slå litt til og åpne sterkt. Vi ønsker også at programmet skal være variert, forklarer Molberg.

"Night Moves" kom ut i 2013 og har ikke blitt vist på norsk kino.

- Vi snuser opp sånne filmer i blant og da venter vi på om den skal bli vist på kino. Hvis ikke, setter vi i gang forhandlingene med å få filmen til Cinemateket, forteller hun.

Selv har hun ikke sett filmen og gleder seg masse.

 

Godt besøkt

De har hatt godt med publikum i 2014.

- Vi håper at det holder seg slik, eller øker, sier Molberg.

Hun forteller at det også går greit at det er få folk på noen visninger siden de ikke er kommersiell kino.

- Vi har nådd publikumsnivået som Trondheim hadde satt seg og det i en by der det bor halvparten, sier hun.

Hun avslutter med å si at det er veldig koselig at så mange folk besøker Cinemateket.

 

Tre filmer på programmet

Tre filmer skal vises i åpningsuken på det som er vårprogrammet til Cinemateket. Førstemann ut er "True Romance" med Christian Slater og Patricia Arquette, samt imponerende biroller fra blant annet: Val Kilmer, Dennis Hopper, Gary Oldman, Brad Pitt og Christopher Walken. Filmen blir beskrevet som en mørk komedie krimfilm og er skrevet av ingen ringere enn Quentin Tarantino. Tony Scott regisserte filmen fra 1993 og du kan få med deg denne brakåpningen tirsdag 27.januar kl. 18. Traileren finner du under.

 

True Romance

 

Andre film ut er originalversjonen av "Fantastic Mr. Fox" fra 2009. En animasjonsfilm av den kjente barneboken av Roald Dahl kommer til live på Cinemateket onsdag 28. januar kl. 18. Filmen har et forrykende register av stemmeskuespillere med George Clooney og Meryl Streep i hovedrollene. Bill Murray, Willem Defoe, Owen Wilson og Adrien Brody har noen av birollene og er med på å fylle ut denne fantastiske komediefilmen. Wes Anderson er regissøren bak det hele og han er kjent for å lage sofistikerte, melankolske og detaljrike filmer. Perfekt for denne typen film! Traileren kan du se under.

 

Fantastic Mr. Fox

 

Sist, men ikke minst er norgespremieren på den kritikerroste "Night Moves(2013)" med Jesse Eisenberg og Dakota Fanning. Den ble vist både på Toronto International Film Festival i 2013 og på 70th Venice International Film Festival. Filmen er regissert av Kelly Reichardt og handler om tre miljøaktivister som skal sprenge en demning. Samspillet mellom Eisenberg og Fanning er det som har høstet mest lovord. Det nervepirrende avsluttningsnummeret på åpningsuken kan du få med deg torsdag 29. januar kl. 18. Ta en titt på traileren under.

 

Night Moves