Sørnett

Vågsbygd-elevene med premiere på Broadway-musikal

“In The Heights” Foto:Sørnett

“In The Heights” Foto:Sørnett

Fredag kveld er det klart for en energisk musikal på Vågsbygd VGS. Musikalen som heter «In The Heights» har norgespremiere.

Publisert:

Handlingen er satt til et latinamerikansk nabolag i Washington Heights, New York City, og historien forløper seg over tre dager. Musikken i musikalen er inspirert av latinske rytmer, rap, hip-hop og jazz.

 


[img189121_2LM]


– I starten blir du blir introdusert til mange forskjellige karakterer, og i løpet av disse dagene vil de oppleve mye trist, mye gøy og det skjer rett og slett veldig mye, forteller Gabriel P. Gluch som er en av de som spiller den mannlige hovedrollen i musikalen.

– Stykket handler mye om samhold og tilhørighet, legger Charlotte Nilsen til, som har en av de to kvinnelige hovedrollene.

Det er en selvsikker gjeng med ungdommer som virker veldig glade og klare til å vise seg frem på scenen i kveld.

[img189121_3RM]


– Etter jul har de jobbet med dette hver helg og nå i uken før premiere har de jobbet non-stop for å få det til å bli så bra som det har blitt. Elevene er ikke bare på scenen, men har vært med på alt det organisatoriske, så de har vært med på alt som vises frem og hele prosessen, skryter Anne Margrethe P. Gluch som er lærer og produsent.

[img189121_4LM]


Elevene på musikklinja mener at uten de gode lærerne ville de ikke klart å virke så profesjonelle som de gjør.

[img189121_5LS]


– Vi har så fantastiske, dyktige lærere. De pusher oss og de gjør at vi presterer så bra som vi gjør, sier Charlotte Nilsen.

Det er norgespremiere på musikalen i kveld, men produsenten av den norske versjonen så musikalen på Broadway allerede i 2010.

– Da jeg så denne musikalen likte jeg den så godt at jeg allerede da tenkte at denne vil jeg gjerne få satt opp på en norsk scene, men da må man ha et såkalt amatør-lisens. Men i fjor så googlet jeg litt rundt og oppdaget at musikalen var satt opp i Danmark, som hadde nordisk premiere på den i fjor, og ble da åpen for amatør-lisens, forklarer Anne Margrethe P. Gluch.

Musikalen ble oppført på Broadway i 2008 og ble nominert til hele tretten “Tony Awards” priser hvor de vant fire av dem, blant annet “Best Musical”.

[img189121_6LF]