Sørnett

NM kommer tilbake til Kristiansand

Brage Takle (21) trener hardere enn noen gang

Klubbhuset til Kristiansand Orienteringsklubb på Prestheia.
 Foto: Dani Lie

Klubbhuset til Kristiansand Orienteringsklubb på Prestheia. Foto: Dani Lie

Det har blitt offentliggjort at i 2025 skal NM-natt i orientering arrangeres i Kristiansand. Brage Takle (21) er en av utøverne som skal konkurrere for Kristiansand orienteringsklubb. Han forteller at han har erfaring med å løpe i mørket, og at det byr på ekstra utfordringer.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2024 kl 15:22

- Jeg vil si det er ganske mye vanskeligere å løpe nattløp, for du må passe bedre på at du holder riktig retning og du har mye dårligere oversikt sammenlignet med vanlige løp. Du ser kun der du lyser med lykta, så det øker muligheten for å gjøre feil, forteller Takle.

Videre forteller Takle at han nå håper på en god sesong i 2024 som kan gi han en indikator på hva han kan satse på å levere i neste års sesongåpning.

Brage Takle (21) løper NM knockout sprint.
 Foto: Privat

Brage Takle (21) løper NM knockout sprint. Foto: Privat

- De siste 2 månedene har jeg trent mer enn jeg noen gang har gjort og føler jeg er i mitt livs form. Men dette er mitt første år i senior klassen, så jeg har ikke fått satt noen klare mål når det kommer til resultat. Det får jeg tenke mer på når jeg har fått prøve meg noen løp i senior klassen, forklarer Takle.

Avsluttende forteller Takle at siden det skal løpes på hjemmebane er han kjent med terrenget som skal løpes i, og mener han har en fordel av dette.

- Selv om det er på natta er det fortsatt en hjemmebane fordel. Jeg har jo løpt nattløp i området før, og jeg kjenner terrenget vi skal løpe i. Først og fremst er dette en fordel for meg, selv om andre også har erfaring med terrenget, sier Takle.

Vant årets arrangement
Jack Bjørnsen (65) var hovedansvarlig da NM-uka ble arrangert i 2023, og nå har han fått sikret sesongåpningen til sørlandets hovedstad i neste års sesong.

- Selv om NM-natt også er norgesmesterskap så er dette et helt annet arrangement enn NM-uka som vi arrangerte i 2023. Dette arrangementet vil gå over en helg, der første dagen er nattløpet, mens den andre dagen skal det være løp i Dyreparken, forklarer Bjørnsen.

NM-uka i 2023 ble kåret til årets arrangement av Norges Orienteringsforbund, og Bjørnsen forteller at det er noe av grunnen til at de får være arrangører neste år.

- I forbindelse med da vi vant prisen for 2023 fikk vi en forsiktig forespørsel om NM-natt i 2025. Da begynte vi å se på muligheter og fant ut at dette kan vi få til, så da la vi inn en søknad og fikk etterhvert svaret om at det blir i Kristiansand, forteller en fornøyd Bjørnsen.

Jack Bjørnsen (65) jobber på sportsbutikken Löplabbet til vanlig.
 Foto: Dani Lie

Jack Bjørnsen (65) jobber på sportsbutikken Löplabbet til vanlig. Foto: Dani Lie

Videre legger Bjørnsen til at arrangementet vil kombineres med et vanlig helge arrangement, og håper dermed på godt med deltagelse over løpshelgen.

- NM-natt er som sagt Norgesmesterskap, så der kommer "eliten", mens i løpet i Dyreparken vil familier komme, så totalt sett håper vi på god deltagelse, sier Bjørnsen.

Ettersom NM-natt til bli sesongåpningen for 2025 håper Bjørnsen at de kan få til en fin sesongåpning, men han forteller at noe må til for å få til et optimalt arrangement.

- Jeg håper på fint vær, det er jo litt usikkert med tanke på at det er i slutten av mars. Det kan jo hende at det vil være snø her da, men vi satser på at det ikke er det, og det pleier ikke å være det heller, forklarer Bjørnsen.

Nøkkelord