Sørnett

- Vårt mål er å etablere en toppklubb

Bilde fra IK Start. Geir Tønnesland, nummer to fra høyre.

Bilde fra IK Start. Geir Tønnesland, nummer to fra høyre.

- Vi har store forventninger om at vi skal bli en klubb som etter hvert kjemper oppover på tabellen, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i IK Start.

Publisert:

Etter flere sesonger med en nedgående økonomi og veldig nær å bli slått konkurs, så er det endelig oppturer i IK Start. Styreleder Geir Tønnesland er sikker i sin sak om at den eneste veien for klubben er oppover.

- Vi går inn i denne sesongen med en ambisjon om å gjøre mer enn å bare holde oss i Eliteserien. Vi ønsker å bruke litt tid på å etablere oss, for å så kjempe i toppen, men det er klart at det vil ta tid.

 

 

 

 

 

 

 

- Vi skal ikke ned dit igjen

 Dette er noe som administrerende direktør Even Øgrey Bransdal er enig i.

- Vi har store forventninger til at vi skal klare å bli en klubb som etter hvert kjemper oppover på tabellen. Vårt mål er å bygge det som vi etter hvert kan kalle en toppklubb. En ting vi er veldig klar på, er at det kommer til å ta tid. Akkurat nå er klubben inne i noe vi kan kalle for en gründer-fase, så det er klart at vi må la ting få satt seg.

IK Start har som sagt vært gjennom en tøff periode når det gjelder både det økonomiske og det sportslige. For to sesonger siden, så rykket de rett ned til Obos-ligaen, med realiteten av konkurs rett foran nesen. Brandsdal forteller om hvilke erfaringer klubben har hatt fra Obos-ligaen og hvilken innflytelse eierskiftet har hatt.

-          Vår erfaring fra Obos-ligaen er ganske konkret. Vi vil ikke ned dit igjen. Vi føler at denne byen fortjener en klubb i eliteserien. Etter flere år hvor det har vært ujevnt med resultater, føler vi innad i klubben at vi endelig har en sikker fremtid, mye på grunn av den økonomiske stabiliteten som kommer nå med de nye eierne, og på grunn av den positive spillergruppen vi nå har.

Han føler at det har vært en radikal endring når det gjelder supportersituasjonen og entusiasmen rundt laget.

- Vi har gått fra å være en litt grå klubb i Obos-ligaen til å bli en av de mest spennende i Eliteserien. Vi føler at interessen ikke finnes bare her på Sørlandet, men over hele landet også. Det er en utrolig fin posisjon å være i for oss som er stolte av denne klubben. Jeg mener vi har Norges beste trener I Mark Dempsey. Gode sportslige resultater er noe vi er helt trygge på at vil komme under hans lederskap og erfaring. Det å få på plass alt dette skaper et godt grunnlag foran sesongen.

Brandsdal mener at de må ta det veldig rolig når det gjelder å få flere supportere på kampene.

Først må de sportslige resultatene komme på plass, så vil resten komme. Det vi er veldig klare på hvert fall, er at på Sør Arena, så er det plasser til alle. Enten du er en småfamilie eller om du er en ivrig supporter som har lyst til å synge og heie hele kampen.

Styrelederen er veldig enig i tolkningen direktøren har.

- Det jobbes aktivt innad i klubben med for å få ambisjonen og mer trøkk på kampene, men det handler først og fremst om resultater, og så må det andre komme etter hvert, sier Tønnesland.

- En god sesong skal bare mangle

Kai Eriksen har hatt en kobling til Start i over 45 år, ettersom han har jobbet som både utstyrsansvarlig og også driftskoordinator på Sør Arena i senere tid. Men først og fremst er han en ivrig supporter som er på så mange kamper som mulig. Han forteller litt om hvordan han føler entusiasmen i byen har økt.  

[img172773_2LS]

- Det er ikke til å stikke under en stol at entusiasmen er atskillig større nå enn den har vært tidligere. Det er mye positive kommentarer blant supportere og sponsorer. I mine 45 år i Start har jeg ikke følt en større optimisme enn nå.

 

 

Supporter Vebjørn Johansen er klar i sin sak om at han har store forventninger til Start sin første sesong tilbake i eliteserien, samt til fremtiden.

[img172773_3LS]

- Jeg mener at en god første sesong skal bare mangle. Med den spillerstallen og det trenerteamet vi nå har, så er vi bedre rustet enn flere av de andre klubbene i Eliteserien. Topp 4-5 i første sesong tilbake skal ikke være helt umulig å få til. Men så lenge vi ikke er i en nedrykksituasjon når sesongen nærmer seg slutten, så er jeg fornøyd. Vi skal etablere oss, og vi skal bli en toppklubb her i Norge.

 

Kai Eriksen har også sine tanker om hvordan første sesongen tilbake i Eliteserien skal bli.

- Når det gjelder mine forventninger, så vil jeg si at det som skjer med satsingen er veldig positivt. Vi har en sportslig leder som er med å bygge opp laget og det må jo gi resultater. I Start har man blitt enig om å skynde seg langsomt, så første målet må bli å stabilisere seg i Eliteserien, noe som vil si topp 6. Når det gjelder mine tanker for fremtiden, så må det å få Europa inn på Sør Arena være det største målet. Og det er noe vi supportere føler er et realistisk mål i lengden.

Vebjørn Johansen avslutter med det han håper absolutt ikke skjer med Start.

- Det finnes mange eksempler ute i fotballverdenen på lag som det har blitt sprøytet masse penger i, og endt opp med å være fryktelig nære konkurs, og heller aldri fått den suksessen de håpet på. Jeg håper vi ikke blir nok et eksempel på en slik klubb.