Sørnett

- Vi må skuffe ham

KLARE: Islendingene Matthias Vilhjalmsson og Gudmundur Kristjansson er klar lokaloppgjør i cupen mot Fløy. Bildet brukt med tillatelse fra IK Start.

KLARE: Islendingene Matthias Vilhjalmsson og Gudmundur Kristjansson er klar lokaloppgjør i cupen mot Fløy. Bildet brukt med tillatelse fra IK Start.

Gudmundur Kristjansson liker landsmann og Fløy-trener Joey Harðarson, men er klar for å skuffe ham torsdag.

Publisert:

- Jeg kjenner ham godt og han er en fin fyr, men torsdag må vi skuffe ham, sier Starts islandske midtbanekriger Gudmundur Kristjansson med et glimt i øyet Fløy-trener Jóhannes Harðarson til IKStart.no.

24-åringen er klar på at ingenting annet enn seier er bedre lokaloppgjøret i cupen torsdag. Det er trener Mons Ivar Mjelde enig i.

- De kjenner oss godt og kommer til å kjempe knallhardt, uttaler Mjelde om laget som i forrige runde slo ut et annet Tippeliga-lag i Sandnes Ulf til Starts egne hjemmesider.

Fløy viste sin styrke ved å beseire Sandnes Ulf i den forrige runden. Mjelde kan derimot være trygg på at han kan stille tilnærmet sitt beste lag for å hindre en ny cupbombe. Forutenom Solomon Owello som har reist til hjemlandet Nigeria og Jesper Mathisen som skal opereres i kneet stiller Start med en fulltallig tropp for turen til Flekkerøya.

Til tross for at Mjelde ser for seg en tøff kamp mot Fløy gleder han seg også til en cupfest.

- Det er morsomt at vi kan dra til en klubb i nærområdet og spille en slik kamp, det blir en skikkelig folkefest, avslutter treneren i intervjuet med Starts egen hjemmeside.

Serieavbrekk
For Fløy-trener Joey Harðarson kommer cupkampen mot regionens flaggskip som en stor lettelse. Sesongen har gått under all forventning og laget ligger under nedrykksstreken med kun et lag bak seg. Fem poeng på syv kamper er fasiten, nå håper Harðarson at en god cupkamp også kan gi laget et løft i serien.

- Det hadde vært fint og fått en god kamp mot Start, og bruke opplevelsen videre i serien, forteller islendingen til Sørnett.

Hvordan Fløy skal matche Tippeliga-laget, Harðarson selv spilte for på midten av 2000-tallet er treneren også klar på.

-  Det handler om innsats og vilje, noe jeg også tror vil være på plass, så må vi være tålmodige og score på de mulighetene vi får, avslutter Harðarson.