Sørnett

-Vi skal alltid hjelpe alle

Røde Kors Psykososial kurs Gjennomgang av grunnleggende praksis Foto: Maruni Bavananthan

Røde Kors Psykososial kurs Gjennomgang av grunnleggende praksis Foto: Maruni Bavananthan

Røde Kors har gitt flere folk tryggheten gjennom sine modige og hjelpsomme medlemmer gjennom tidene. Hver måned arrangeres kurs for å gjøre flere i stand til å skape en bedre hverdag for folk.

Publisert:

 

Onsdag kveld ble det avholdt et grunnleggende psykososialt førstehjelpskurs. Tilstede var det syv frivillige deltakere. De frivillige ble undervist av de erfarne kursholderne Minnie Nypan (60) og Line Bergram Aas (46). Ut på kvelden ble det et avbrekk med kaffepause, like før deltakerne selv skulle ut i praksis og lære å håndtere kritiske situasjoner med pårørende.

Kurs i psykososial førstehjelp ble holdt for første gang i 2012. Hovedfokuset til Røde Kors er menneskers velvære ved å hjelpe de pårørende gjennom en tragisk hendelse eller katastrofe. Målet er å få dem gjennom denne situasjonen ved å få dem beroliget, få dem til å føle at de ikke er alene og gir dem den hjelpen de trenger der og da. Kurset i psykososial førstehjelp inneholder tre obligatoriske kurs som man må gjennomføre. Kurset er åpent for alle, men de har en begrensning på tjue stykker. Dette kurset holdes hver måned.

Trygghet skaper harmoni

[img205104_2RM]

- Flere sier at de føler seg tryggere hvis de kommer i en vanskelig situasjon, om det er i privatlivet eller å kunne håndtere ulike reaksjoner som vi mennesker har hvis vi er utsatt for en ulykke eller katastrofe eller hva det måtte være, forteller Minnie Nypan, kursleder i Røde Kors.

[img205104_3LM]

- Vi prøver å gi brede redskap til å ta vare på alle som har vært involvert i en stor eller liten krise, forteller kursholderen Line Bergram Aas.

 

 

 

 

 

Verdier er viktig

[img205104_4RM]

Røde Kors har to hovedverdier som er i fokus hvor enn de er. Humanitet er det viktigste. Det betyr å hjelpe dem som er mest sårbare i samfunnet, alltid de som har det verst først. Den andre delen innebærer å være upartisk og nøytral. Som en del av Røde Kors skal man aldri skille noen om det gjelder ulik hudfarge, seksuell legning eller  forskjellige meninger innenfor politisk ståsted.

-  Vi skal alltid hjelpe alle, sier kursholderne.