Sørnett

Vigør kan sikre opprykk allerede i kveld

Det er knyttet stor spenning til kveldens kamp for Vigør. Med poeng borte mot Fløy2 er opprykk i for Hellemyrlaget sikret.

Publisert:

vigor_logo_wideVigør topper 4.divisjon med 56 poeng før kveldens kamp, tre runder før slutt. Nærmeste utfordrer er Vindbjart med 47 poeng. I tillegg har bruntrøyene 24 plussmål mer enn Vindbjart. Så mye skal til for at det ikke blir 3. divisjonsspill for Vigør.

- Vi gleder oss. Jeg håper vi avgjør det i dag, sier lagleder i Vigør, Frode Thomassen, før kveldens kamp. Men han spretter ikke champisen enda.

- Vi ser på kampen som alle andre kamper, vi vil jo vinne. Faren er jo hvis vi undervurderer her kan vi fort gå på en smell. Men vi har hatt en kjempe god treningsuke og alle er skadefrie, fortsetter Thomassen.

Du er ikke redd for at dere skal sprekke med tre kamper igjen?

- Alt kan jo skje, men vi har jo den store målforskjellen. Går vi på en smell nå så har vi ingenting i 3.divisjon å gjøre.

I hjemmeoppgjøret på Hellemyr Kunstgress tidligere i år vartet Vigør opp med store siffer i målprotokollen og slo øyboerne hele 8-0. Statistikken gjør dermed Hellemyrlaget til store favoritter.

Har ambisjoner

Laget har blitt kjent for å ha fostret mange unge fotballspillere til norsk fotball. Blant dem Christer Kleiven (Start), Marius Johnsen (LSK), Steinar Pedersen (LSK) og Steffen Hagen (Odd). Klubben rykket ned fra 3. divisjon i 2008 og Thomassen forteller det vil bety mye å rykke opp.

-Vi har ambisjoner. Grunnlaget ligger der for å kunne satse på 3.divisjon og kanskje 2. divisjon etter hvert. Kanskje ikke til neste år. Vi må jo se hvordan vi klarer oss i 3.divisjon først, sier laglederen og peker på at laget har flere rutinerte spillere i stallen enn hva de hadde da de sist var i 3. divisjon. Flere spillere har erfaring fra 1. divisjon og Tippeligaen. Spillende trener Leif Otto Paulsen kom fra Start til Vigør før årets sesongen.

- Det er jo gøy for bydelen Hellemyr at vi antageligvis er tilbake der oppe, avslutter Thomassen.

Kampen kan du se på Flekkerøy kunstgress i kveld kl. 18:45.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand