Sørnett

Vil ikke fortellehvor det kan gå ras

Sødal er et av de rasutsatte områdene i Kristiansand. Foto: Thomas S. Thorsen

Sødal er et av de rasutsatte områdene i Kristiansand. Foto: Thomas S. Thorsen

Natt til torsdag raste flere store steinblokker ut på sykkelstien ved Vågsbygd ringvei, melder Fædrelandsvennen. Rasstedet stod på Ingeniørvesenets hemmelige liste over rasutsatte områder.

Publisert:

Natt til torsdag raste flere store steinblokker ned på sykkelstien ved Vågsbygd ringvei. Avdelingsingeniør Jon Petter Langfeldt forteller til Fædrelandsvennen at Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune hadde rasstedet på kommunens liste over rasutsatte områder.

- Siden 2004 har vi registrert rundt 100 steder langs veier og sykkelstier i kommunen som er mer eller mindre utsatt for ras. Vi kategoriserer dem på en skala fra én til fire, hvor de mest utsatte stedene får verdien én. Det er steder som trenger akutt utbedring. Vi har ingen slike registreringer akkurat nå, men vi har fem steder som har betegnelsen "farlig", sier Langfeldt til Fædrelandsvennen.

Hemmelig liste 

Langfeldt sier videre at Ingeniørvesenet ikke ønsker å offentliggjøre listen over rasutsatte områder. Til Fædrelandsvennen uttaler han at listen er et intern dokument som man ikke vil offentliggjøre for å unngå å skape unødig frykt. Han legger også til at prioriteringene av rasutsatte områder endres forløpende.

Brukt mye penger på rassikring 

Kristiansand kommune har brukt mye penger på rassikring de siste årene. Å holde oversikten over alle områder som kan være rasutsatte er imidlertid ingen enkel jobb, og Langfeldt sier at kommunen trenger hjelp fra publikum. - Vi er avhengige av både egne og publikums observasjoner for å komme over steder som kan være farlige, sier han til Fædrelandsvennen.