Sørnett

Vil nå unge med skatetilbud

Andreas Widerøe. Foto: Krister Kvinlaug

Andreas Widerøe. Foto: Krister Kvinlaug

Kulturstyret i Kristiansand kommune bevilget nylig 445000 kr i støtte til Vision skatepark. Andreas Widerøe ønsker at kommunen setter av enda mer midler til uorganisert idrett.

Publisert:

-Det er ikke alle som liker eller passer inn i tradisjonelle idretter som for eksempel fotball. Det er derfor ekstremt viktig at Kristiansand har aktivitetstilbud for alle, forteller Widerøe.

Han understreker viktigheten av bredde i fritidstilbud for unge og håper skateparken kan bidra til å holde unge i aktivitet.

- Dette er et tilbud for alle, men vi spisser oss spesielt inn på barn og  ungdom. Dette skal være et forebyggende tiltak sånn at de yngre har noe å holde på med, sier Widerøe. Han forteller videre at Blå Kors også driver parkourhallen som ligger vegg i vegg med skateparken.

 

Blå kors tok over driften av skateparken i desember 2017. I store deler av 2018 var lokalet under ombygging. Skateparken åpnet igjen i september 2018. Widerøe forteller at skateparken var svært nedslitt og at det derfor var stort behov for oppussing av lokalet.

- Det var mus, kalde lokaler og mye gammelt og utslitt utstyr som måtte fornyes.  Alt du ser rundt deg nå er nytt, sier Widerøe.

 

Avhengig av støtte

Widerøe forteller at skateparken er avhengig av støtte for å overleve.

- Unge er ikke de mest pengesterke, så det sier seg selv at vi ikke kan ha skyhøye priser. Men vi har en rekke støttespillere som sammen med Blå Kors har ressurser til å sikre fremtidig drift til en fornuftig pris, sier han.

Når Sørnett besøker Vision skatepark er det en skoleklasse fra Kristiansand folkehøgskole på besøk.

- Det er imponerende å se hvor flinke de har blitt etter bare en time her, sier Widerøe.

Det er smil og latter når elevene prøver seg på forskjellige triks.  Det er nivåforskjeller på elevene, men Widerøe mener dette ikke burde skremme ungdom fra å begynne med skating.

[img189536_2LF]

- Min erfaring er at man bygger hverandre opp i skatemiljøet. Det er mye positivitet, sier Widerøe.

Jonas Pedersen har skatet lenge og har nettopp  hoppet over Kenny Vorland på skateboard. Han er på arbeidsuke hos Vision Skatepark og er fornøyd med det nye lokalet.

- Det har blitt ordentlig bra her, forteller Pedersen.

[img189536_3LM]