Sørnett

Vil ta steget til toppen

Full innsats: UiA Lacrosse trosset snøkaos i vinter for å bli skikket til NM.       Foto: Tommy Solem

Full innsats: UiA Lacrosse trosset snøkaos i vinter for å bli skikket til NM. Foto: Tommy Solem

Oslo er som vanlig favoritter til Norgesmesterskapet i lacrosse, men representantene fra UiA er sterke underdogs.

Publisert:

Gjennom vinteren har UiA Lacrosse møtt opp til trening på Kristiansand stadion. Kanskje er det nettopp den innstillingen som gjør at spillerne har det som skal til for at de i år skal bli best i Norge. Det er fortsatt ingen som har slått Oslo i NM-sammenheng, og i april braker det løs på ny, i håp om at noen kan stjele trofeet fra de overlegne østlendingene.
- Vi satser på å gå hele veien i år og vi har kvalitet nok i alle ledd. Førsteårsspillerne spiller jo som om de skulle vært med i fem år, laget vårt er ganske bra nå og innsatsen er det i hvert fall ikke noe å si på, sier trener for førstelaget Christoffer Palm.

Bratt læringskurve
Men det er ikke tilfeldig at førsteårsspillere lykkes godt. Laget har et godt treningsopplegg og de fleste har en meget bratt læringskurve. Nesten alle de nye spillerne er uten erfaring i sporten og bruker sjeldent mer enn et halvt år på å komme seg opp på et brukbart nivå, men det krever mer for å nå opp blant de aller beste. Det vet nummer 8 på laget, Aleksander Sars, mye om, som blant trenerne er omtalt som landets beste lacrossespiller. Personlig mener han at det krever et helt annet nivå for å spille lacrosse for landslaget i forhold til på UiA.
- Intensiteten er mye høyere på landslaget og det går mye fortere. Nivået kan egentlig ikke sammenlignes, forklarer Sars.

Blir stadig mer populært
Han begynte med lacrosse, som mange andre, på grunn av lysten på nye utfordringer. For lacrosse er ikke som veldig mange andre idretter. Mesteparten av spillet foregår foran mål og det skjer mye hele tiden, noe som har gjort lacrosse til en veldig populær sport. Og det er ikke bare Sars som er landslagsrepresentert i rekkene.
- Akkurat nå har vi to landslagsspillere. Aleksander Sars er kåret til norges beste spiller og vi har også norges beste angrepsspiller, sier Christoffer Palm, og legger til at de stadig søker nye talenter til mannskapet.

- Vi prøver å ha et opptak i året på høsten når folk begynner på skole. Hvor mange vi tar inn kommer litt an på hvor mange som går ut. Dette året må vi ta inn ganske mange, kanskje rundt 10-15 stk, avslutter en framoverrettet Palm.

Se UiA Lacrosse trosse snøkaoset for å spisse formen fram mot NM:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PhFLkcjCUxA[/youtube]