Sørnett

Vilhjalmsson reddet Start

JEVNT: Start var nære å måtte gå til ekstraomganger, men snublet seg videre med en sen scoring på Flekkerøya. FOTO: Henrik Myhrvold Simensen

JEVNT: Start var nære å måtte gå til ekstraomganger, men snublet seg videre med en sen scoring på Flekkerøya. FOTO: Henrik Myhrvold Simensen

En sen scoring fra Matthias Vilhjalmsson reddet avansement i cupen på Flekkerøya for Start.

Publisert:

- Vi er fullt på høyde med de. Men å tape på slutten, og spesielt på egen feil er veldig bittert, uttaler Fløy-stopper og tidligere Start-spiller Lars Martin Engedal til Sørnett etter cupkampen på Flekkerøya.

Og Fløy-stopperen hadde definitivt et poeng med sine utsagn. Øyboerne var fullt på høyde med Tippeliga-laget, og det var først i sluttminuttene at forskjellen begynte å vise seg.

Start tok en oppskriftsmessig ledelse allerede etter fem minutter i lokaloppgjøret i tredje runde av cupen Flekkerøya. Matthias Viljalmsson fant spissmakker Alejandre Castro foran mål, som stanget ballen i nettet.

Men Fløy kjempet seg tilbake i kampen, og midtveis ut i omgangen var det tidligere Start-spiller Dardan Dreshaj som satt hodet til og utlignet for øyboerne.

De to divisjonene i forskjell og det faktum at Fløy kjemper i bunnen av tabellen i 2. divisjon var ikke synlig på kunstgressmatta, og det var først det siste kvarteret storfavorittene i gult tok initiativ over kampen.

Da benyttet de også muligheten. En Fløy-spiller ga ballen bort på egen halvdel, da snappet Vilhjalmsson opp ballen, og etter fint kombinasjonsspill avgjorde islendingen kampen ti minutter før slutt.

Fornøyd med innsatsen
Til tross for tapet var Fløy-spillerne som slo ut Sandnes Ulf i forrige runde. Keeper Conny Månsson sto en god kamp bakerst for øyboerne, han syntes det var tungt å svelge et tap i sluttminuttene, men velger å se fremover.

- Det er bittert, og det er en blandet stemning i garderoben. Men vi må ta med oss det positive. Dette var et stort steg opp fra seriespillet, og vi må ta med det videre, sier den tidligere Kongsvinger-spilleren etter kampen.

Tidligere Start-spiller Engedal i midtforsvaret til Fløy var også fornøyd med mye, men var ikke overrasket over at bunnlaget i 2. divisjon var fullt på høyde med Start store deler av kampen.

- Vi snakket om det før kampen, at de kunne slippe seg ned noen hakk, samtidig som vi løftet oss. Vi var med i kampen og det var gøy, forklarer stopperkjempen.

God andre omgang
Start-trener Mons Ivar Mjelde nektet ikke for at laget hans slet på en knusktørr og liten kunstgressbane, men føler at de gule og svarte til slutt gjorde nok for å vinne kampen.

- Denne banen byr ikke opp til romantisk fotball. Det fikk Sandnes erfare, også vi i første omgang. Men etter pause gjør vi en god kamp, og sliter de til slutt ut, skildrer Mjelde etter kampslutt.

Etter cupavansementet blir det nå en pause for Start mens U21-EM pågår i juni. Neste kamp for Mjeldes menn er 22. juni borte mot Sarpsborg 08.

Kampfakta
Fløy-Start 1-2
0-1 Castro 3
1-1 Dreshaj 25
1-2 Vilhjalmsson 83

Dommer: Tore Hansen

Fløy: Månsson; Jakobsen, Høgetveit, Engedal, Martinsen; Sørensen, Pedersen, Richardsen (Andreasen 74), Myhre; Norheim, Dreshaj (Sigurdsen 68)

Start: Opdal; Nouri, Acosta, Andersen (Tronstad 49), Vikstøl; Asante, Kristjansson, Sarr, Børufsen (Dahlum 72); Castro (Hoff 62),