Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
RESTAURANTSJEF: Nadia Myro er spent på årets festival. Foto: Emilie Aslaksen
Fra 7.-12. Oktober arrangeres festivalen VinHøst i Kristiansand. Da får sørlendingene smake, nyte og lære om viner.
Publisert: 07.10.2013 kl 15:09
I år er det femte året på rad VinHøst arrangeres i Kristiansand, og med dette vil de skape fokus på vin. Det er til sammen 12 restauranter som står for arrangementet. Kristiansandere liker at det skjer noe i byen, og det har de bevist med å møte opp på denne festivalen årene før. Det forventes derfor mange deltakere på årets arrangement også. Nadia Myro er restaurantsjef på Jonas B. Gundersen i Kristiansand og ser fram til ukens arrangement.
- Det er spennende med VinHøst. Jeg gleder meg spesielt til Calle Fegth kommer hit på onsdag, sier Myro.
Fegth er en anerkjent vinspesialist som tar turen i fra Trondheim for å lære Kristiansandere om vin.
Hun forteller at det har vært godt oppmøte de foregående årene, og forventer minst like mange folk i år.
- Jeg synes folk bør komme fordi vi kan overraske dem over hvor godt vin til maten kan smake, hvis man velger den riktige vinen. Med å delta kan man lære nettopp dette, fortsetter Nadia Myro.
Det serveres to retter fra menyen og vinpakker som hører til.
Vinekspedisjon
[img94527_2RS]
Festivalen avsluttes med en vintur de har kalt le Tour de Wine, hvor man går felles fra Bakgården og innom utvalgte restauranter.Det blir servert smaksprøver på mat og drikke på hvert sted. Det vil være en person i ledertrøye, som ledsager deltakerne gjennom opplegget og tilbake til Bakgården. Her vil ukas finale være med Wino-konsert med Susie & The Spuds.