Sørnett

Yin Yoga hjertes indre ro!

Silje Oldebråten, Yin Yoga instruktør Foto: Privat Vi trenger å øve på denne balansen!

Silje Oldebråten, Yin Yoga instruktør Foto: Privat Vi trenger å øve på denne balansen!

Yin Yoga er et gratis online kurs, instruktøren Silje Oldebråten har stor fokus på deres indre ro og harmoni.

Publisert:

«Yin Yoga» er et arrangement for de som vill finne sin indre feminine energi, dette gjøres for å få en dypere kontakt med sin egen energi. Hovedfokuset i «Yin Yoga» er ro, når man går inn i den feminine kraften. Silje Oldebråten instruktør i Yin Yoga skal lære hvordan man finner din indre feminine kraft gjennom disse yoga øvelsene.

Den  indre kraften

Yin Yoga bruker blant annet kraften fra månens energi, gjennom den rolige, stille, tilbaketrukne, sovende, mørke, jordende og inuitive. Yin Yoga tøyer ut bindevev, dyp muskulator og ledd ved utføre rolige øvelser, veldig ofte opplever man spenninger og blokkeringer som gradvis gir slipp. Energien flyter fritt gjennom kroppen. Den indre kraften setter mer fokus på bindevevet i kroppen, dette er fordi nervesystemet gir beskjed om å slappe av.

Taoistisk Yin Yoga

-Jeg underviser i Taoistisk Yin Yoga, den bygger på prinsipper fra kinesisk filosofi. Dette gjør man ved å følge naturens rytme. Dette gjør du ved å jobbe organer og meridianer tilknyttet hver enkelt årstid. Vi bruker akupresspunkter og eterisk oljer som passer til, forteller Silje Oldebråten.

Ferden til friheten 

[img210435_2RS]

-Yin Yoga er roligere enn annen Yoga. Fordi vi er så lenge i hver posisjon, får jeg tøyd bindevevet skikkelig grunndig. Det er fint at vi bruker bolster eller pledd til støtte, hvis posisjonen er veldig utfordrende å være i lenge. Jeg føler en utrolig god og dyp avspenning i hele kroppen etter Yin Yoga, derfor er det ekstra godt å gjøre den på kveldstid, sier Ingrid Seeland.

Fordelen med Yin Yoga

Gjennom intervjuet forteller Silje Oldebråten at vi menneskr setter høyt fokus på Yang modus, det betyr at vi bruker intellektet, tenker, logisk, jobber med tidsfrister, trener hardt, er aktive og presser på. Det er svært vanlig at du skal opp og frem, men ender kanskje opp med å overkjøre oss selv på veien. Yin Yoga står som en motsetning til alt det yang representerer. Denne yogaformen skaper harmoni i livene våre, som jo ofte består av altfor mye Yang.