Sørnett

Åtte av ti omkommer i egen bolig

Illustrasjonsfoto. FOTO: Jørgen Steffensen

Illustrasjonsfoto. FOTO: Jørgen Steffensen

Statistikken sier at åtte av ti som omkommer i brann, omkommer i egen bolig. På bakgrunn av det vil brannvesenet i samarbeid med feiervesenet starte en aksjon for å forebygge dette.

Publisert:

- Mange branner starter i det små. Kaffetraktere og komfyrer er to gjengangere, forteller Ken André Vevelstad som er prosjektleder for det nyoppstartede prosjektet, hvor brann- og feiervesen i samarbeid skal forebygge brann i hjemmet.
Bakgrunnen for prosjektet er en dyster statistikk, som sier at åtte av ti som omkommer i brann, omkommer i egen bolig. Statistikken viser også at 2013 er et dystert år med tanke på omkomne i brannulykker.

- Hittil i år er det 49 som har omkommet i brann. Vi har hatt år med opp mot 80 omkomne, men 49 er mye hittil, forteller Vevelstad.

Videre forklarer branningeniøren at vi går inn i en tid hvor det statistisk sett pleier å være flere branner. Fyring og elektriske apparater blir brukt i mye større grad, og er noen av de fremste årsakene for branner i Norge.

Samtidig som at feiervesenet utfører sine planlagte boligtilsyn, vil forebyggende avdeling hos Kristiansandregion brann og redning være med og drive med forbyggende informasjon. Denne informasjonen vil være av frivillig karakter og i tillegg vil boligeieren kunne stille spørsmål rund det de er usikre på i forhold til dette.