Sørnett

Avlyst skifest i Vest-Agder

Ole Einar Bjørndalen blir ikke å se under skirenn i Vest-Agder denne sommeren. Foto: Arkiv

Ole Einar Bjørndalen blir ikke å se under skirenn i Vest-Agder denne sommeren. Foto: Arkiv

Grunnet frafall fra landslagsløperne, ble skirennene som skulle arrangeres i Lillesand og Kristiansand avlyst.

Publisert:

"Fullt hus Skifestival" som skulle arrangeres i Lillesand og Kristiansand under sankthanshelgen har blitt avlyst. Avgjørelsen ble tatt torsdag kveld der representanter fra idrettslagene som arrangerer skifestivalen deltok, henholdsvis Birkenes, Oddersjaa, Torridal og Froland.

Avgjørelsen ble tatt etter at skiskytterlandslaget meldte frafall grunnet landslagssamling med den nye landslagssjefen, Egil Kristiansen. Skiskytterstjernene Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø hadde alle meldt interesse for skifestivalen, men hadde gitt beskjed at det var kun dersom en landslagssamling ikke kolliderte. Dette bekrefter rennleder Øyvind Vaagland Reiten overfor Fædrelandsvennen.

– Torsdag poppet det inn SMS-er fra løperne om at de derfor likevel ikke kunne komme, sier Vaagland Reiten til Fædrelandsvennen, som synes det var synd at løpene ikke kunne bli arrangert.

– Vi var jo selvfølgelig veldig skuffet. Vi har jo jobbet utrolig mye for å få dette til. Men vi var enige om at dette var det eneste riktige, fortalte han videre.

Planen var at det første løpet skulle være rulleskisprint, med start på Tangen og målgang på toppen av Odderøya. Dagen etter hadde de planlagt et langløp på over fem mil, som skulle gå fra Randesund til Lillesand. Samme dag skulle de også avslutte med et siste skirenn i Lillesand. På lørdagen skulle det hele avsluttes med enda et skiskytterrenn i Lillesand.

Løpet vil bli erstattet med et alternativt løp på Gautefall 24.-25. juni.

 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand