Sørnett

Baker selv til 17.mai

Bakeriene er i full gang med å lage kaker til 17 mai.

Bakeriene er i full gang med å lage kaker til 17 mai.

Har du noen gang lurt på hva som er mest vanlig til 17. mai, bake selv eller bestille kake? Vi har snakket med bakere og andre i Kristiansand.

Publisert:

 

 

Hos Lille Bageri får de en del bestillinger i anledning 17.mai

- Det går mest i marsipankake, napoleonskake, generelt kremkaker. Nå for tiden med konfirmasjoner og 17.mai er det mye kakebestillinger og så roer det seg litt utover sommeren. Det er også en god del som kjøper stykker enkeltvis eller kjøper en weekendkake. Vi pleier å pynte kakestykkene med det norske flagget eller roser i Norge-flaggets farger sier Julia Hilmarsdottir hos Lille Bageri.

Vi treffer Bettina Eikeland på Torvkvartalet og spør hvordan hun fikser kakene til 17.mai.

- Jeg har ei i familien som er glad i å bake så hun baker kake. Ellers bestiller vi noen også. Det går i litt forskjellig, pavlova, bløtkake og sjokoladekake pleier vi å ha, sier Bettina Eikeland.  

På Sandens treffer vi Anne Cecilie Drangsholt Berntsen.

Jeg pleier å lage kakene selv. Jeg lager ostekake og brownies ellers pleier vi å ha en is-dessert med pynt på sier Anne Cecilie Drangsholt Berntsen.

Anette som står bak Instagram-brukeren Anetteskaker sier hun svært sjeldent i sin kake-karriere har fått bestillinger på 17-mai kaker.

-Jeg tror egentlig de fleste spiser is, lager pavlova og hjemmelaget bløtkake med jordbær, blåbær og krem (rødt, hvit og blått) på 17 mai. Jeg har inntrykk av at folk vil holde det enkelt og hjemmelaget på 17.mai. 

Hos Edgars får de en del bestillinger på marsipankake.

Vi får en del bestillinger på marsipankaker og kremkaker, men det er mer kakebestillinger til konfirmasjoner. Vi får også en del kakebestillinger når det skal være store kaker til mange folk, sier daglig leder hos Edgars, Rune Vindsetmo.