Sørnett

Barnas drømmedag

Kilden feiret år, og hadde muligens den største barnebursdagen Kristiansand noen sinne har hatt. Inn stormet det flere tusen barn, klare for en skikkelig fest. Dirigering, trommeskole, kostymeprøving og sminke var noe av det som stod på programmet.

Publisert:

- Vi tror det kommer flere tusen. Vi har vært åpne i en halv time, og jeg tror det nesten har vært over tusen mennesker inne her allerede.
Det forteller Marie Teresie Sørensen, prosjektleder og leder for "Formidling og Dialog". Lørdag 28. februar klokken 11.00 åpnet Kilden teater- og konserthus dørene i forbindelse med feiringen av deres fem års jubileum. Store og små strømmet inn dørene.
- Jobben min i dag er å være vertskap. I dag skal vi fortelle alle de som kommer på besøk til oss, hva de kan finne på når de kommer på besøk til Kilden.

- De kan være med å dirigere et lite orkester, de kan være på konsert, figur- og skyggeteater, lære å spille trommer, lage sitt eget instrument,  prøve kostyme og sminke, være med på barnesang, og sikkert noen ting til.

Sørensen viser veien opp til teater- og sminkerommet. Der står det et langt stativ med en rekke kostymer. Det glitrer og skinner. Flere hatter og masker finnes også. Barn løper omkring med kroner og boaer, andre er troll eller sjørøvere. Alternativene er mange. Margrethe Bryge, som er med å jobbe i teater- og sminke rommet, mener denne dagen er viktig.
- På de andre stasjonene kan de lære om teatersport, og så kan de komme hit og se baksiden av en produksjon med kostyme og sminke. Alle barna blir så glad av å kunne leve ut en liten drøm av å gå med prinsessekjole og få sminke.

Inne i rommet for strykeinstrumenter møter vi Arne Vevling Sunde med barnebarnet Kaja Sunde Homme på fanget, hun følger spent med på alt som skjer.
- Dette her er helt kjempe, vet du. Det er jo supert når ungene kan få komme inn å få sett Kilden. Helt toppers å bli vant til forskjellige instrumenter. Han synes arrangementer passer for små og store, og at det er et flott opplegg.

 

Sigmund Eikeset er også en av de som bærer den oransje arrangør-t-skjorten i dag. Han kan fortelle at det har vært veldig gøy å jobbe på Kilden under et slik arrangement.
- Det er litt annerledes enn det vi bruker å gjøre. Det er gøy å møte mange nye mennesker, og kanskje treffe noen som kan begynne å spille strykeinstrumenter. Videre forteller han at det har vært mange små og unge barn der.
- Det er litt begrenset hva de klarer å få til. Noen har klart å få til litte grann. Eriksen mener likevel det viktigste er at de kan komme hit å prøve de ulike instrumentene, slik at de kanskje får pirret nysgjerrigheten litt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U-yC0MwSBVE[/youtube]