Sørnett

Beboerne i kvartal 6 fortviler

Kvartal 6. Foto: Jeanette Brubakken

Kvartal 6. Foto: Jeanette Brubakken

Beboerne fortviler etter det de kaller for tomme løfter fra politikerne.

Publisert:

- Vi har ikke hørt noe fra noen etter bystyremøtet 21. januar, sier Grete Hansen.

Gjennom mange år har beboerne i kvartal 6 sendt brev til offentlige instanser, men svar har latt vente på seg. På bystyremøtet ble de lovet oppfølging fra alle instanser, men beboerne mener det er tomme løfter. Beboerne ønsker å få de forskjellige instansene i tale.

Beboerne føler utrygghet i sitt eget hjem, og forteller om et loft med boder som brukes som soveplass for narkomane og folk som sover i gangene.

Bakgrunn: Lovløse tilstander i kvartal 6

 

[img123558_2RM]

Etterlyser rømningsveier

- Vi har flere ganger etterlyst en låsbar port og en lettvegg for å hindre at enkelte kommer inn, men kommunen sier at de ikke har penger, forteller Anne Lise Myklevold.

Med en hovedinngang som det ikke er mulig å låse, og inngangsdører med glassvinduer i, er det ikke noe problem å bryte seg inn om man setter viljen til, mener hun.

De etterlyser også rømningsveier, og ettersom flere av beboerne er rullestolbrukere har de liten sjans til å komme seg ut om uhellet skulle være ute, slik standen er i dag.

- Jeg har bodd her i 11 år, og det har aldri vært så mye som en brannøvelse her, forteller Hansen.

Altanene i de øverste etasjene fungerer ikke som rømningsveier ved store snøfall, da dørene ikke kan åpnes. For rullestolbrukerne er dette svært problematisk.

- Det går ikke an å åpne opp døren for å lufte eller måke når det er mye snø, forteller Jill Hartveit som etterlyser tak over verandaene i toppetasjene.

Takvinduene blir også dekket av snø slik de ikke kan åpnes, og vinduene ut mot svalgangen er heller ingen rømningsvei på grunn av at de kun kan trekkes ut ca. 10 cm øverst.

- Når takvinduene blir dekt med snø får vi ikke inn dagslys og ikke mulighet for å lufte, forteller Astrid Tvedten.

 

Vedlikehold

- Det er ingen vedlikehold her med unntak av maling på veggene, forteller Anne Lise Myklevold.

[img123558_3RS]

Det fortelles om ødelagte varmekabler, dører og vinduer som ikke kan lukkes og som faller ned, stikkontakter som ikke er i orden og et ventilasjonsanlegg som bringer støv.- Vi må tørke støv flere ganger om dagen, forteller Hansen.

Beboerne forteller også om lite tilrettelagte leiligheter.

- De sier at leilighetene skal være tilrettelagte, men det eneste som er tilrettelagt er at det er terskelfritt. Kjøkkenet er blant annet ikke tilrettelagt for en rullestolbruker, forteller Tvedten.

Hun mener at noen av leilighetene burde vært tilpasset rullestolbrukere, noe som ville gjort hverdagen mye enklere.

Beboerne forteller at de håper på det beste, men at de ikke er optimistiske på at det skjer noe.

- Men vi skal ikke gi oss, forteller Myklevold.

 

Forsikrer oppfølging

Steinar Kjelland i Kristiansand Kommune forteller at Sørnetts søkelys på de dårlige forholdene i Kvartal 6 har gjort at de nå er i gang med å reparere ødelagte varmekabler og vinduer.

- Kvartal 6 er ikke noe dårlig bygg etter vår oppfatning. Kvartal 6 blir vurdert i forhold til de andre byggene og i forhold til vedlikeholdsbudsjettet, sier han.

Per dags dato er det ikke planer om en port ved inngangen til Kvartal 6.

Også Wenche Tronstad i Kristiansand Boligstiftelse kan forsikre tett oppfølging.

- Vi kommer til å gjøre det som ble sagt i Bystyret. Vi skal ha tett kontakt med vaktmesterne, og følge godt med på politirapporter.