Sørnett

- Det er meget god representasjon av spillere fra Kristiansand

Hentet fra volleyball.no, foto: Iver Horrem

Hentet fra volleyball.no, foto: Iver Horrem

Majoriteten av spillerne på landslaget i sandvolleyball er fra Kristiansand. Dette skyldes kombinasjonen av klima og hardt arbeid fra både trenere og spillere mener, presidenten for Norsk volleyballforbund, Eirik Sørdahl

Publisert:

 

- Jeg kjenner til at Kristiansand har mange som er med i ulike landslagsdiskusjoner, og svaret er egentlig veldig enkelt. Det jobbes og det har jobbes godt i Kristiansand i mange år, sier han.

-  Det er meget god representasjon av spillere fra Kristiansand, sier Sørdahl.

 

[gallery size="medium" type="slideshow" ids="209249,209261"]

Kristiansand er en av de få plassene i Norge som har både utebane og sandhall. Han sier at det jobbes med å få bygget flere sandhaller i Norge, og at det foreløpig er et pågående prosjekt i Stavanger og i Bergen.

Landslaget fikk nylig en ny trener, Alexandre Perez, som har tidligere erfaringer med å være både trener og spiller for landslaget i Brasil. I følge volleyball.no er Perez i utgangspunktet utdannet kroppsøvingslærer, og før han flyttet til Kristiansand jobbet han som trener for noen av verdens beste spillere i sitt hjemland.

[img209239_2LM]

Han har blant annet nylig valgt ut 14-åringen Even Stray Aas til å være med på å konkurrere på landsnivå. Aas har tidligere spilt i NM. Der gikk han av med seieren i fjor sommer.

Aas mener at tilbudet Kristiansand har med både utebane og sandhaller, legger opp til at de kan bli bedre, og at de får trent mer uansett vær.

Bli bedre kjent med Even i TV-saken under:

 

 

[embed]https://youtu.be/PYPWNucTPQk[/embed]