Sørnett

Det lille akustiske orkesteret

Anne Marie Almedal med band; god stemning på Hos Naboen. FOTO: Eirin Aadland Haga.

Anne Marie Almedal med band; god stemning på Hos Naboen. FOTO: Eirin Aadland Haga.

Flakkende stearinlys, dempet belysning. En eldre kvinne med lukkede øyner lener hodet sitt tilbake. Himmelen er blå.

Publisert:

"Det finnes et annet liv et sted

 Vi kan reise vår vei


 hvis bare du blir med


 du og jeg"


Sangen «Himmelblå» ble en folkekjær favoritt da serien med samme navn trollbandt norske tv-tittere i 2008. Nå trollbinder den de oppmøtte på Hos Naboen.


 Hver torsdag er det konsert i kjelleren til restauranten i Markens gate. Denne tradisjonen startet for rundt et og et halvt år siden. Anne Marie Almedal med band var de første artistene som gjestet intimscenen den gang. Torsdag var hun tilbake med utvidet band og publikum var entusiastiske over å finne henne på scenen hvor alt begynte.


 – Sammensettingen er god, og jeg synes det er veldig fint å høre fiolinen. Det er virkelig intimt, sier en av de oppmøtte, Christian Altmann.


Som Almedal beskrev det, var det et lite musikalsk orkester vi så fylle scenen torsdags kveld. Det var ikke få instrumenter de veldrevne musikerne tok i bruk. Både chello, fiolin, piano, autoharpe, kontrabass og gitar var instrumenter som tilsammen dannet en magisk musikkopplevelse. Musikkstilen faller inn i en mer indiepreget retning. Det er en fryd for ørene. Almedals kraftfulle og vakre stemme fylte lokalet, vokalen var leken og komponeringen holdt høyt nivå under det lave taket.


Intimkonsertene på torsdagskvelder er en skjult perle i kultur-Kristiansand. De ble startet opp av medeier Espen Albert.


 – Jeg er veldig opptatt av musikk, og tenkte at det kunne finnes et marked for dette. Det finnes musikk andre plasser også, men jeg ønsket meg et bredere tilbud for flere på min egen alder, sier initiativtakeren.


 – Kjelleren er en god arena for den type intimkonserter, forteller han. Uavhengig av om det kommer tjuefem eller nitti, er forholdene lagt til rette for at det blir en fin stund.


To andre fremmøtte, foreldrene til bandmedlemmet Sigrun Tara Øverland(som også fremførte en egenkomponert låt, «Hindenburg»), Svein og Gwyn Øverland, var storfornøyde.


 – Det er en varm og god stemning, og de er veldig talentfulle musikere.


Etter konserten satte vi oss ned med Almedal. Mange av de fremførte sangene var hentet fra hennes nye album, Memory Lane, som ble utgitt i November i fjor.


 – Responsen på platen har vært veldig bra. Jeg setter ekstra stor pris på det siden det er en litt alternativ stil over den. Den har et akustisk preg og er full av rolige sanger.


Hun forteller at terskelen for å like den type musikk er høyere sammenlignet med mer kommersiell musikk, noe hun sier sangen «Himmelblå» er. Suksessen med Himmelblås intro sang åpnet opp for et bredere publikum, forteller hun.


Om Hos Naboens konsept og medeier har hun bare gode ting å si:


 – Hans initiativ har vært med å utvide kulturtilbudet i Kristiansand. Det syns jeg er veldig bra, sier vågsbydingen.


 Klokken er nesten elleve idet applausen legger seg og bandet begynner å samle sammen instrumentene sine i den lille kjelleren på Hos Naboen. I likhet med Cæsar-salaten gir kjellerkonseptet mersmak.